Drogie mamy, planuję urządzić mojej siostrze takie małe baby shower (za miesiąc rodzi) i w związku z tym, co o tym sądzicie? Nadal się coś takiego urządza? Moja siostra uwielbia różnego rodzaju spotkania, ale ze względu na zbliżający się termin, to prawie cały czas siedzi w domu, więc może ucieszyłaby się z takiego przyjęcia niespodzianki...
reklama
Rozwiązanie
A ja miałam wielkie plany i musiałam przesunąć przyjęcie aż do porodu siostry:/najpierw moja choroba, później jej i tak miesiąc prawie zleciał:/ ale planuję taką poporodową imprezę dla mojej siostrzyczki i jej maleństwarozmawiałam z rodziną i wspólnymi znajomymi i są jak najbardziej za tym pomysłem, ale też padło pytanie, co kupić w prezencie dla siostry.... może macie jakieś pomysły, co można dać świeżo upieczonej mamie?
Kochana mi moje dwie siostry w 36 tyg ciąży urządziły właśnie baby shower. Była to totalna niespodzianka. Nie spodziewałam się w ogóle. Przygotowały to wszytko u naszych rodziców w domu . Pokój był cały w różowych balonachz helem, na stole obrus w księżniczki, talerzyki i kubki też bajkowe motywy , dla każdego czapeczki i w tle włączone piosenki dziecięce. A i oczywiście prezenty dla Małej. I wielki napis zawieszony przez całe okno baby shower Julii. Jak zobaczyłam to wszytko to się płakałam . Było niesamowicie . Pamiątka na całe życie. Więc jeśli masz taki plan i ochotę do działania to jak najbardziej polecam .
Dziewczyny dziękuję za odpowiedźbardzo chcę takie przyjęcie zorganizować, ale jak powiedziałam to jednej takiej wspólnej koleżance, to stwierdziła, że to nie wypada, i że to jedynie w filmach robią takie przyjęcia i itd. Nie powiem, trochę się zdziwiłam takim podejściem:/ i teraz się zastanawiam, czy lepiej urządzić je w jakimś lokalu, czy też np. u mnie w domu....
@mamaEmika robia dziewczyny babyshower to nie tylko w tv dzialaj dzialaj. Ja bylam na kilku babyshowerach i roznie to wypadalo. Jezeli zaprosisz ludzi ktorzy chca tam byc i sa obecni w zyciu siostry to na pewno bedzie wszystko super i siotka bedzie miala mega wspomnienia i bedzie bardzo szczesliwa
A ja miałam wielkie plany i musiałam przesunąć przyjęcie aż do porodu siostry:/najpierw moja choroba, później jej i tak miesiąc prawie zleciał:/ ale planuję taką poporodową imprezę dla mojej siostrzyczki i jej maleństwarozmawiałam z rodziną i wspólnymi znajomymi i są jak najbardziej za tym pomysłem, ale też padło pytanie, co kupić w prezencie dla siostry.... może macie jakieś pomysły, co można dać świeżo upieczonej mamie?
reklama
G
gość _199
Gość
Karuzele z projektorem. Dziewczyny kupowały nianie elektroniczna, zapas pampersów, huste do noszenia, paduche do karmienia. Ubranek żadna nie kupowała.Sama urządzam obecnie dla mojej siostry ciotecznej i zastanawiam się nad prezentem. Co dawałyście na takich imprezach?
reklama
Pieniądze albo vouchery są bez sensu bo po to się organizuje baby shower żeby odpakowywac prezenty i rozmawiać o dzieciach z przyszła mama. Ja miałam cudowny babyshower i cieszę się że dzieczyny się postarały czułam się taka „dopieszczona”. Piękne dekoracje, pyszny tort (nutella z maliną-zrobił furorę) babeczki, szampan bezalkoholowy, żarciki, rozmowy o dzieciach i wspominanki dawnych lat (nawet życzenia mi przeczytały). Z prezentów dostałam kamerę, pare ciuszków dodatkowo, zestaw z kosmetyczka dla mnie do szpitala, wielki tort z pampersow i misia z balonem z gadżetami dla dzieci… Przydal się rownież miękki kocyk Minky a pieniądze które zostały dostałam w kopercie z kartka z podpisami i życzeniami od wszystkich obecnych
Ostatnia edycja:
Podziel się: