reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Baby K - witamina K dla niemowlaków

reklama
No właśnie kupiłam teraz devicap i jet ok, tylko butelkę trzymałam pionowo w dół.
Kapsułki fatal, już pisałam na forum.
uzywam Devikap i VitaK i nie narzekam- w Devikapie trzeba odpowiednio ustawic butelke i leci kropelka jak trzeba a i z witamina K w kapsułkach z podawaniem nie mam problemu

Witam,
moja córcia 9 maja kończy 3 miesiące. Od 2 tygodnia życia podaję jej codziennie witaminę K oraz D. Karmię piersią i podczas porannego karmienia wkraplam jej do buzi obie. Polecam VitaK i VitaD. Są to 1 ml kapsułki, łatwe do podania. Nie zaobserwowałam problemów z brzuszkiem i córki. Nie miała też nigdy kolki.
Skoro zalecają to nie rozumiem waszych obaw, napewno nie zaszkodzą.

niom, posłucham pediatry. a jesli chodzi o tą vita D to czy ona jest lepsza od D w kropelkach?

niom, posłucham pediatry. a jesli chodzi o tą vita D to czy ona jest lepsza od D w kropelkach?

Między Vita D, a witaminą D w kropelkach nie ma żadnej różnicy poza sposobem podawania (jedna kapsułka Vita D odpowiada jednej kropli witaminy D w kropelkach) i ceną.

Ostatnia edycja:
Od początku stosujemy devikap. powiem szczerze, że nie słyszałam o witaminie D w kapsułkach. Na pewno wygodniej się podaje. Ale niunia moja pije witaminy z łyżeczki i nie ma problemu.
A co do dawkowania, Maja szybko rosła i też brałyśmy dwie krople, teraz jednak lekarka kazała dawać jedną. (za 1o dni roczek)

Jest Vita D i Devikap, tak samo jest Vita K i witamina K w butelce. Tylko że witamina k z butelki jest podawana 5 kropli rano i wieczorem (najprawdopodobniej) a cena porównywalna z Vita K. lepiej się opłaca kapsułke raz i po krzyku. A co do D to od początku kupuje devikap. Devikap jest tak tani że jak mamy już 1/4 butelki to ide po świerze opakowanie żeby lepiej kropelke wydobyć z opakowania lub wyciągam plastikowy zawór i bez problemu dozuje na palcu.

Witam! Mój synek nie dostał witaminy K więc nie jestem jakoby obyta w tym temacie! Ale moja szwagierka urodziła w marcu i Jej lekarz przepisał wit.K! Mała zaczęła miec wzdęty brzuszek i kolki! Też zaczeła wyc i nie mieli pojęcia od czego to! Po przeczytaniu Twojego posta zaczęłam się zastanawiac czy to nie właśnie wit. K jest tego powodem! Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny załamałam się Waszymi radami!!! Kupiłam dla swojej Ani tą polecaną przez Was Baby K - za 30 zł niestety. Szczerze powiedziawszy nie jestem zadowolona z tej postaci, bo to aż 10 kropli dziennie, zbyt łatwo się ich nie dawkuje. Po miesiącu kupiłam kapsułki w takiej samej cenie co krople. Nie wiem czy miałyście okazję podawać te kapsułki - dla mnie rewelacja, naprawdę spróbujcie. Kapsułkę wyciskasz i nie musisz liczyć kropelek. Za Waszym przykładem weszłam też na strony producentów i nie ma żadnej informacji, że kapsułki zawierają substancje przeciwulteniające i że jest to roztwór oleju sojowego. Coś Ci się enzo pomyliło raczej, sprzedajesz mało rzetelne informacje. Według producenta Vita K zawiera tylko wit. K i olej MCT.
Kurczę, chyba zacznę agitować na rzecz producenta Baby K:)
Wiecie co kupowałam tę witaminę za 21 zł. Ostatnio z ciekawości pytałam w aptece i czego się dowiedziałam:
na poznańskim osiedlu w dwóch aptekach z logo świat zdrowia (taki zielony krzyżyk) w jednej cena baby k 23 zł, vita K 32zł, w drugiej cena baby K 32 z, vita K 33 zł.
Chyba jednak problem tkwi w aptece.
Ja zamawiam leki w aptekach internetowych, czasem cefarm 24 - (polecam przy większych zamówieniach szczególnie oilatum 500 ml cena ok. 48 zł. czy bephanten) czasem doz.pl z odbiorem osobistym.
Zawsze taniej niż w zwyczajnej aptece.
Co do Vitaminy D to już się wypowiedziałam albo vigantol albo tez polecany devicap bo po co płacić tyle kasy za kapsułki.
Może to nie wina producentów ale aptek, które narzucają sobie jakies marże z kapelusza.
Czy nie ma czegoś takiego jak suerowana cena???
Gdyby była na opakowaniu to apteki tez by inaczej śpiewały!!!
Pozdrawiam Was:-)

Do góry