Cześć dziewczyny. Zwracam się do Was z zapytaniem, bo może któraś z Was to przeszła lub miała podobny dylemat. Otóż urodziłam synka który m teraz 6 miesiecy. Od samego początku był mało ruchliwy, spokojny, dużo spał , uciekał gdzieś wzrokiem ale to też dla tego że mocno mi się odgina do tyl, robił mostek, teraz też ma te same objawy, próby trakcyjna ujemną, wygina się, napina , nie trzyma głowy. Ma oslabione napiecie w dolnym odcinkj i wzmozone napiecie w odcinku szyjnym , barki. Także miał podcięte wedzidelko. Problem jest w tym że mając te 6 miesiecy nie chce głużyć nie mówiąc już o gwaozeniu. Wydaje mało dźwięków, ciężko nawiązać z nim kontakt wzrokowy bo odgina glowe do tyl jak mu się wejdzie w " kadr" ale nie raz uda się że skupi ten wzrok na chwilę. Zdąży się ze kilka razy dziennie odpowie na usmiech ale nie można go rozśmieszyć bo żadne zabawy go nie śmieją. Zaczynam się martwić że to może być autyzm. Czy któraś z Was miała podobna sytuację lub objawy które nie świadczyły jednak o autyzmie? Albo jest tu mama której dziecko jest chore i ma zdiagnozowany autyzm i mogłaby mi wytłumaczyć jak to może się objawiać u tak malego dziecka ? Na czym to wgl polega ? Czy dziecko w późniejszym czasie da radę nor.alnie funkcjonować wśród rówieśników?
Piszę ten post ponieważ chce zrozumieć, jeśli moje dziecko będzie chore to nie przestanę go kochać ale chciałabym zrozumieć tą chorobę a zarazem wiedzieć czego mogę się spodziewać.
Piszę ten post ponieważ chce zrozumieć, jeśli moje dziecko będzie chore to nie przestanę go kochać ale chciałabym zrozumieć tą chorobę a zarazem wiedzieć czego mogę się spodziewać.