reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Laila, ja jestem strasznie ciekawa, jak taki czop wygląda:-D Aha, czy on zawsze musi byc z krwią? czy moze byc sam glutek? Mojej siostrze odchodził po kawałku ze 2 tygodnie, a moja kolezanka w ogóle go nie zobaczyla, chyba juz w trakcie porodu jej odszedł:confused:

nie zawsze musi być z krwią... to jest taka galaretka nie za bardzo stężała.... tylko lepka:)))

reklama
Dziewczyny naprawde nie ma sie czego bać.Najgorsza dla mnie po cc była 2 i 3 doba, ale bolało tylko wtedy jak chciałam wstać, a jak leżałam było ok.A od 4 doby było juz o wiele lepiej,czułam sie znacznie lepiej niz kobieta po sn.Ja czułam sie bardzo dobrze a ona nie mogła usiąść i nie mogła znależćsobie miejsca.po tygodniu pojechałam sama na zdjecie szwów i czułam sie tak jakbym wcale nie rodziła.Teraz jestem 2 tyg. po cc i jest super,jak rodziłam naturalnie to po 2 tyg.dalej bolało mnie naciete krocze.

No właśnie a propos drugiego porodu... Gdybym chciała przy drugim dziecku urodzić naturalnie (choc to chyba mało prawdopodobne:-)) jakie sa na to szane? Czy to bezpieczne? A jesli zdecyduje sie na 3 lub 4 dziecko? Czy będzie to mozliwe czy macica mi się "rozejdzie"?

Kurcze u mnie też od chyba 2 dni te glutki- wszystko inaczej niż za pierwszym razem:
-wtedy jak mnie złapały skurcze to poprostu pojechałam do szpitala, bo nie przechodzily tylko nasilały się i po 8 godz. urodził się Michałek
- czop odszedł chyba z 10 godz. przed porodem w całości.
A teraz
-czop wychodzi na raty
- skurcze też od kilku dni i przechodzą....
Myślałam, ze za drugim razem będę już jak stara wyjadaczka:-) a czuje się zupełnie zielona i nie wiem kiedy się mam TEGO spodziewać.

A ja sobie teraz tak mysle ze czym bardziej wyczekujemy na jakies oznaki zblizajacego sie porodu to ich brak dlatego chyba trzeba przestac o tym myslec i poczekac na TEN moment;-) Tylko jak to zrobic :baffled:

Dobrze powiedziane Moje Maleństwo :-)
W takim razie biorę psa i idę na spacer.

No właśnie a propos drugiego porodu... Gdybym chciała przy drugim dziecku urodzić naturalnie (choc to chyba mało prawdopodobne:-)) jakie sa na to szane? Czy to bezpieczne? A jesli zdecyduje sie na 3 lub 4 dziecko? Czy będzie to mozliwe czy macica mi się "rozejdzie"?

Ja co prawda jestem z kwietniowych panienek ale postaram ci odpowiedzieć.Przy drugim dzieciaczku można rodzić sn,a jak masz tak jak ja że przy2 maluszku lekarz powie że też cc to 3 smyk będzie już planowaną cesarką i taką ciążę traktuje się jako ciążę wysokiego ryzyka(ja tak mam) i lekarz powie ci żeby poprzestać na 3 cc bo każdy następny poród to większe ryzyko pęknięcia macicy i innych powikłań.A i jeszcze coś te2 cc nie muszą być po kolei może być tak cc,sn,cc i następne też cc. Mam nadzieję że nie na mąciłam za bardzo:-D

Myślałam, ze za drugim razem będę już jak stara wyjadaczka:-) a czuje się zupełnie zielona i nie wiem kiedy się mam TEGO spodziewać.

Nik_a mam dokladnei takie same odczucia. Ale im dalej w las tym wiecej drzew:)

A mi cos takiego malutkiego, galaretowatego tez sie wczoraj pokazalo. Moze powoli cos sie rusza:)

A jesli chodzi o skurcze to tez rozmawialam z kolezanka, ktora urodzila 3 miesiace temu. U niej przepowiadajace to byly takie jak na okres i to dosc dlugo trzymaly + ciagniecie od krzyza. I ja tez takie mam. A potem tylko tyle, że zrobily sie regularne z przerwami. Ale tez mi mowila ze to na poczatku nie byl jakis okropny bol.

reklama
hmmm... Nie nie namieszałaś, dzięki. A czy jesli moja pierwsza - czyli ta ciąża tezjest zagrozona to ma to jakieś znaczenie? Nie wiem jak to bedzie u nas z "ilością" dzieci, ale nie chielibysmy mieć tylko jednego - stąd pytanie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry