reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja

reklama
Miałam założoną wkładkę miedzianą ale parę lat temu. Wyciągałam wkładkę w 2016 roku.
Mój ówczesny lekarz zakładał w trakcie miesiączki, dość mało komfortowa sytuacja ale podobno mniej boli samo założenie. Przy zakładaniu czułam takie “ciągnięcie” do połowy ud. Przy współżyciu mąż czasami wyczuwał nitki, chociaż miały być bardzo krótko przycięte. Nie miałam plamień czy wydłużonych okresów. W ciążę przez ten czas również nie zaszłam. O kosztach się nie wypowiem bo i było to dawno, i szczerze też nie pamiętam. Na każdej wizycie było usg sprawdzające położenie wkładki.
Na pewno jest to dobra alternatywa dla hormonów, których również chciałam uniknąć.

Cześć dziewczyny
Ja mam miedziana już drugi raz.
Tuż po porodzie miałam założoną i po 5 latach wymiana na drugą. Ogólnie jestem zadowolona, wszystko działa. Nie mniej jednak teraz mam bardzo dziwny cykl, mocno płaczliwy i do tego praktycznie cały czas mam bóle brzucha tak jakby menstruacyjne. Już nie mogę doczekać się okresu, żeby wiedzieć że wszystko jest ok.
Są tu jakieś Panie u których wkładka nie zadziałała ?

reklama
Ja też miałam założoną wkładkę miedzianą. Założona podczas okresu, początkowo trochę bolał mnie brzuch, ale po około miesiącu od założenia nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Dosłownie żadnych. Po 1,5 roku wkładka podczas okresu mi zwyczajnie wypadła. Tak spanikowałam, że mogła się tylko przesunąć i bym nic nie zauważyła, że na kolejną się nie zdecydowałam.

Do góry