Hej dziewczyny mam pytanie. Przeczytałam w internecie coś co mnie zaniepokoiło i różne są na ten temat „opinie”. Na jednej stronie piszą inaczej, na drugiej inaczej. Chodzi o to, ze jak mam brać tabletki antykoncepcyjne,wiem ze popija się wodą, ale przeczytałam ze wypicie gorącego napoju po zażyciu tabletki może sprawić ze ona nie zadziała. Sprawa wyglądała tak, jadłam kolacje i to była ciepła kolacja. Nie była jakoś niewiadomo jak gorąca, to nie była zupa, tylko makaron z sosem. Ale piłam do tej kolacji gorąca herbatę przed przyjęciem tabletki ze 3 łyki. Wzięłam tabletkę, popilam ją wodą niegazowaną i kilka minut później zapomniałam się i wypiłam jeszcze chyba mały łyk lub dwa tej gorąco- cieplej herbaty. Szybko wypiłam kilka łyków wody mineralnej bo chciało mi się pic i by „ochłodzić w żołądku” ta herbatę. Przeczytalam na stronie gdziepolek.pl jak jedna farmaceutka wypowiada się, ze wypicie gorącej herbaty przed przyjęciem i chwile po tabletce antykoncepcyjnej może sprawić ze ona nie zadziała. Ogólnie wiele razy zdarzało mi się pic w wieczornych godzinach herbatę i teraz się zastanawiam czy te tabletki u mnie działają, skoro tak robiłam. Z drugiej strony na stronie abczdrowie lekarze wypowiadają się ze nie będzie miało to wpływu. Najadłam się teraz stresu, jakie są wasze doświadczenia z tym związane? Dodam, ze to była 1 tabletka z 2 tygodnia - jedyny stosunek wtedy był po 1 tabletce z blistra - czyli minął tydzień
reklama
Sun flower35
Fanka BB :)
Przeczytaj ulotkę.Hej dziewczyny mam pytanie. Przeczytałam w internecie coś co mnie zaniepokoiło i różne są na ten temat „opinie”. Na jednej stronie piszą inaczej, na drugiej inaczej. Chodzi o to, ze jak mam brać tabletki antykoncepcyjne,wiem ze popija się wodą, ale przeczytałam ze wypicie gorącego napoju po zażyciu tabletki może sprawić ze ona nie zadziała. Sprawa wyglądała tak, jadłam kolacje i to była ciepła kolacja. Nie była jakoś niewiadomo jak gorąca, to nie była zupa, tylko makaron z sosem. Ale piłam do tej kolacji gorąca herbatę przed przyjęciem tabletki ze 3 łyki. Wzięłam tabletkę, popilam ją wodą niegazowaną i kilka minut później zapomniałam się i wypiłam jeszcze chyba mały łyk lub dwa tej gorąco- cieplej herbaty. Szybko wypiłam kilka łyków wody mineralnej bo chciało mi się pic i by „ochłodzić w żołądku” ta herbatę. Przeczytalam na stronie gdziepolek.pl jak jedna farmaceutka wypowiada się, ze wypicie gorącej herbaty przed przyjęciem i chwile po tabletce antykoncepcyjnej może sprawić ze ona nie zadziała. Ogólnie wiele razy zdarzało mi się pic w wieczornych godzinach herbatę i teraz się zastanawiam czy te tabletki u mnie działają, skoro tak robiłam. Z drugiej strony na stronie abczdrowie lekarze wypowiadają się ze nie będzie miało to wpływu. Najadłam się teraz stresu, jakie są wasze doświadczenia z tym związane? Dodam, ze to była 1 tabletka z 2 tygodnia - jedyny stosunek wtedy był po 1 tabletce z blistra - czyli minął tydzień
Z
zaz208622
Gość
To jednak nie jesteś w tej ciąży? Nic już nie rozumiem
Nie ma nic na ten temat w ulotcePrzeczytaj ulotkę.
Pytanie nie dotyczy ciąży a tabletek antykoncepcyjnychTo jednak nie jesteś w tej ciąży? Nic już nie rozumiem
Z
zaz208622
Gość
no w każdym razie w ciąży nie działają. Niezależnie czy ma się ciepło czy zimno w brzuszkuPytanie nie dotyczy ciąży a tabletek antykoncepcyjnych
A mi się wydaje, że działają bardzo dobrze w ciąży. Drugi raz nie się nie zajdzieno w każdym razie w ciąży nie działają. Niezależnie czy ma się ciepło czy zimno w brzuszku
Z
zaz208622
Gość
jak tak od tej strony spojrzę to faktycznie!A mi się wydaje, że działają bardzo dobrze w ciąży. Drugi raz nie się nie zajdzie
Sun flower35
Fanka BB :)
Czyli można popijać ciepłym. Chyba logiczne, że gdyby miało to wpływ to producent by o tym wspomniałNie ma nic na ten temat w ulotce
reklama
Więc skąd farmaceuta wziął taka teorie, ze nie zadziała.. wiem ze gorący napój może jakoś chemicznie to zaburzyć, ale zdania są mocno podzieloneCzyli można popijać ciepłym. Chyba logiczne, że gdyby miało to wpływ to producent by o tym wspomniał
Podziel się: