reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antybiotyk Zinnat pilne!

Zinnat/Augmentin mają szerokie spektrum działania. Klacid/Summamed jest bardziej kierunkowy.
De facto przed podaniem antybiotyku powinno zrobić się antybiotykogram by sprawdzić, na co bakterie reagują i w ten sposób dobierać leczenie. Z reguły na to czasu nie ma, więc lekarze wybieraj leki, które działają na różne bakterie.

reklama
A czy wymaz z nosa pobiera sie tylko w czasie choroby? Bo wymaz z gardla to wiem, ze zawsze mozna pobrac. Moze zrobie mu wymazy jakis czas po antybiotyku, ale bede musiala sie prosic, bo u nas lekarze to sami niczego nie zaproponuja. Macie jakies sprawdzone sposoby na pizbycie sie takiego gleboko tkwiacego katatu? Od razu napisze, ze u nas Mucofluid nie dziala, a jak robie inhalacje z samej soli to go chyba podraznia i zaczyna kaslac. Ja pkamietam, ze jak bylam mala to bylo takie cos jak Bioparox i to mi naprawde pomagalo, ale zostal wycofany, nawet jie wiem dlaczego.

Zestaw do płukania zatok FixSin Junior ;-) Do stosowania powyżej 3 lub 4 r.ż.
Ale skoro dziecko ma 21kg, to podejrzewam, że jest starsze - albo przynajmniej ten wiek osiągnęło.

Po ataku kaszlu zwymiotowal. Najpierw flegma z trescia zoladkowa, a za chwile jeszcze sama trescia zoladkowa. Ale to znak, ze niestety musialo zejsc na oskrzela:( taki kaszel z wymiotami ma tylko przy zapaleniu oskrzeli.

Do góry