reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antybiotyk Zinnat pilne!

reklama
Kinga30 Klacid to najlepszy antybiotyk na zapalenie oskrzeli, mojego w 2 dni stawial na nogi. Ale z racji tego, ze pod koniec listopada bral go na zapalenie oskrzeli to teraz dala Zinnat. No nic, zobaczymy jak to bedzie. Jesli po 3 dniach nie bede widziala poprawy to pojde najwyzej prywatnie gdzies do lekarza. Nie cierpie Zinnatu ze wgledu na jego konsystencje, jest koszmarnie gesty, mnostwo leku zostaje na strzykawce i w efekcie nie starcza do konca, a syn przy zadnym innym leku sie nie krzywi tak jak przy tym.

Bo fosidalu na noc nie można dawać....
Ona nie dostała go na noc tylko przed 17 ale ile siedział w organizmie to ja dusil, fakt też taki, że źle się wyraziłam córka chodzi wcześnie spać i u nas o 22 to już noc☺ 2 razy się za niego brałam i za każdym razem tak się dusila aż na końcu zwymiotowala

Skąd ja to znam, u nas też kaszel się nasila, staje się duszacy aż do wymiotow, tak samo po sinecodzie, przeciwkaszlowym i kiedyś dostała fosidal to musiałam w nocy z nią na dwór wyjść bo by mi się udusila
Moj ma chyba po mnie ta nadwrazliwosc. Ja nawet sinupretu nie moge brac. Wcale mi sie nie rozrzedza wydzielina, a zaczyna jej splywac mnostwo do gardla, zalega mi gdzies w tchawicy i tez sie dusze, nie odkrztuszam po zadnych lekach niby rozrzedzajacych tylko zalewa mnie ta flegma i sie dusze.

Kinga30 Klacid to najlepszy antybiotyk na zapalenie oskrzeli, mojego w 2 dni stawial na nogi. Ale z racji tego, ze pod koniec listopada bral go na zapalenie oskrzeli to teraz dala Zinnat. No nic, zobaczymy jak to bedzie. Jesli po 3 dniach nie bede widziala poprawy to pojde najwyzej prywatnie gdzies do lekarza. Nie cierpie Zinnatu ze wgledu na jego konsystencje, jest koszmarnie gesty, mnostwo leku zostaje na strzykawce i w efekcie nie starcza do konca, a syn przy zadnym innym leku sie nie krzywi tak jak przy tym.
Właśnie klacid działa super u nas, już też się sprawdził a wtedy byliśmy po klabaxie to to samo i też dostała zinnat i wyszło jak wyszło. Synek miał zinnat 2 razy na uszy ale na niego zadziałał i to szybko z tym że ten słabszy on jest trochę mniej gęsty

Moj ma chyba po mnie ta nadwrazliwosc. Ja nawet sinupretu nie moge brac. Wcale mi sie nie rozrzedza wydzielina, a zaczyna jej splywac mnostwo do gardla, zalega mi gdzies w tchawicy i tez sie dusze, nie odkrztuszam po zadnych lekach niby rozrzedzajacych tylko zalewa mnie ta flegma i sie dusze.
Moja to nie wiem skąd to ma ale z kaszlem walczymy często, każdy katar kończy się kaszlem. Ostatnio po modelinie jakaś silnie zapachowa, musiałam schować bo by się udusila,

Moja to nie wiem skąd to ma ale z kaszlem walczymy często, każdy katar kończy się kaszlem. Ostatnio po modelinie jakaś silnie zapachowa, musiałam schować bo by się udusila
Witam w klubie, u nas tez kazdy katar konczy sie kaszlem, a to z reguly zapaleniem oskrzeli. Alergolog podejrzewa astme lub zespol zatokowo-oskrzelowy. Ja cierpie na przewlekle zapalenie zatok, a moj tato wlasnie na ten zespol zatokowo-oskrzelowy wiec nie zdziwiloby mnie jesli to by bylo przyczyna. U syna katar tkwi gdzies gleboko, dostawal Mucofluid zeby go rozrzedzic i w ogole.nie dzialal. Mam zamiar jeszcze sprawdzic pasozyty. Kiedys mial sprawdzane, nic nie wyszlo, ale powtorze mu teraz.

Witam w klubie, u nas tez kazdy katar konczy sie kaszlem, a to z reguly zapaleniem oskrzeli. Alergolog podejrzewa astme lub zespol zatokowo-oskrzelowy. Ja cierpie na przewlekle zapalenie zatok, a moj tato wlasnie na ten zespol zatokowo-oskrzelowy wiec nie zdziwiloby mnie jesli to by bylo przyczyna. U syna katar tkwi gdzies gleboko, dostawal Mucofluid zeby go rozrzedzic i w ogole.nie dzialal. Mam zamiar jeszcze sprawdzic pasozyty. Kiedys mial sprawdzane, nic nie wyszlo, ale powtorze mu teraz.
Ja też sprawdzałam pasożyty i też nic nie wyszło, jej też zawsze tam schodzi gdzieś z daleka, synek też tak ma tylko on ma delikatnie powiększony 3 migdał i potem mu się katar osadza i schodzi na uszy znowu:/ a córka ma niby migdały w porządku

Jeśli to wirusowe, to antybiotyk ma działać "osłonowo", żeby choroba nie rozniosła się.
Miałam taką sytuację jak opisujesz z moim synem (ważył wtedy ok 15 kg). A z inna jest mocnym antybiotykiem. Nie zwiekszalabym dawki.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zostane przy tych 4 chociaz rano i tak niechcacy ciut wiecej nabralam do strzykawki i juz nie odlewalam. Hmmm co lekarz to opinia mi z kolei mowili, ze i Zinnat i Augmentin to nie sa silne antybiotyki, sa to antybiotyki tzw pierwszego rzutu, dopiero jak one nie zadzialaja to ciezszy kaliber sie przepisuje jak np Klacid czy Summamed.

Do góry