To jest tylko o 0,25ml zwiekszenie, wlasciwe co do jego wagi po przeliczeniu. Do innego lekarza pojde jesli po 3 dniach poprawy nie bedzie, bo i tak mi zaden teraz nie zmoeni antybiotyku.No ja bym się bała sama zwiększać dawkę na Twoim miejscu bym poszła do innego lekarza żeby go osluchal a przy okazji skonsultować ta dawke
Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Na przemienny. W nocy jest suchy.A kaszel ma mokry czy suchy?
Nie moze brac mukolitykow, ma nadwrazliwosc. Dusi sie wtedy.To na noc dobrze by było podać syrop przeciwkaszlowy (np. Levopront).
A jeśli w ciągu dnia mu się odkrztusza, to oprócz Nebbudu, zrobiłabym inhalacje z Mucosolvanu.
Dawek leku nie zmieniaj.
Mamy ten 250Witaj. A który masz zinnat 125 czy 250? Bo mój synek 1.5 roku na uszy dostawał 125 3 ml a córka 6 lat 22 kg dostała 250 i też 3 ml
I pomogl corce w takiej dawce? Nam we wrzesniu jakos jak syn wazyl niecale 20kg to przepisala 4ml i teraz znowu mimo, ze wazy wiecej. Wydaje mi sje, ze lekarka sugeruje sie tymi normami podanymi w ulotce, czyli tymi nizszymi, a nie tymi co w ksiazkach medycznych.Witaj. A który masz zinnat 125 czy 250? Bo mój synek 1.5 roku na uszy dostawał 125 3 ml a córka 6 lat 22 kg dostała 250 i też 3 ml
kinga30
Fanka BB :)
Córka miała zinnat na angine ostatnio 3 ml 250 po braniu go przez 5 dni i niby poprawie dostała gorączki 39 stopni wyladowalysmy w szpitalu z ostrym zapaleniem oskrzeli i do tego antybiotyku dołączyli jeszcze klacid i dopiero zaczęło przechodzić, z tym że ona zinnat brała pierwszy raz i chyba poprostu na nią nie zadziałał.
reklama
kinga30
Fanka BB :)
Skąd ja to znam, u nas też kaszel się nasila, staje się duszacy aż do wymiotow, tak samo po sinecodzie, przeciwkaszlowym i kiedyś dostała fosidal to musiałam w nocy z nią na dwór wyjść bo by mi się udusilaNie moze brac mukolitykow, ma nadwrazliwosc. Dusi sie wtedy.
Podziel się: