reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Oh kochana, strasznie mi przykro.
Jestem na podobnym etapie co ty, 2 poronienia, no i nie ma happy endu, raczej kolejne strzały w twarz. Od pierwszego poronienia mija rok w listopadzie, termin porodu miałam na czerwiec. Pocieszałam się rok temu, że w tym czasie za rok już będę prawie rodzic...
Skupiam się na tym, żeby się starać, robić badania i miec nadzieję. Nie skupiam się na tym, co było. Staram się iść do przodu. Oczywiście łapią mnie złe dni i wtedy daje sobie przyzwolnenie na leżenie na kanapie i nic nie robienie. Ale generalnie staram się żyć dalej.
Myślę że dobrze sobie z tym poradziłam. Mój lekarz ginekolog zaproponował mi terapię, ale narazie nie skorzystałam.
Fundacja Ernesta od mamy ginekolog wydała wczoraj krótki film o mamach, które również straciły dzieci. Jest bardzo smutny, ale pod koniec wszystkie mamy radzą innym mamom, które przeżyły straty, jak z tym żyć.

Wklejam Ci ten link, film jest bardzo smutny, więc możesz tylko końcówkę obejrzec, jak kobiety radzą innym kobietom po stratach...

3mam za ciebie kciuki [emoji3590]

Widziałam caly, jak tylko wyszedł, obserwuje Fundacje od momentu jej powstania, jakoś damy radę Magda, mam nadzieję, że następnym razem czeka na Nas Happy End :)

reklama
Dziękuję że pytasz. Miałam wizytę.
Wszystko na ten moment pięknie [emoji2]
5 mm kropek, z bijącym serduszkiem [emoji7] nawet dała mi doktor posłuchać [emoji2960]
Niesamowite [emoji3059] kolejna wizyta za 11 dni. Oby tak dalej dobrze było [emoji854]
@aga.i.nieszka miałaś wizytę, opowiadaj jak tam [emoji8]

No o elegancko [emoji123][emoji173] i tak bedzie [emoji16] dawaj znac oczywiście [emoji8][emoji8] A jak się czujesz??
Trzymamy kciuki[emoji873]
Dziękuję że pytasz. Miałam wizytę.
Wszystko na ten moment pięknie [emoji2]
5 mm kropek, z bijącym serduszkiem [emoji7] nawet dała mi doktor posłuchać [emoji2960]
Niesamowite [emoji3059] kolejna wizyta za 11 dni. Oby tak dalej dobrze było [emoji854]

Widziałam caly, jak tylko wyszedł, obserwuje Fundacje od momentu jej powstania, jakoś damy radę Magda, mam nadzieję, że następnym razem czeka na Nas Happy End :)
Pewnie!!!!! Ja cały czas wierzę, że każdej z nas się uda [emoji4] mam tylko nadzieję, że jak najszybciej [emoji3526][emoji3526][emoji3526]
No o elegancko [emoji123][emoji173] i tak bedzie [emoji16] dawaj znac oczywiście [emoji8][emoji8] A jak się czujesz??
Trzymamy kciuki[emoji873]
Heeeej, a co tam u ciebie??? Jak tam bejbik w brzuchu? No i kiedy wychodzi? [emoji3590][emoji64]

Super ,oby tak dalej [emoji8]
Czuje się bardzo dobrze. Piersi tylko bolą i ciągnie w podbrzuszu. Nie mam żadnych mdłości itp [emoji846]
Dziekuje, ze pytasz [emoji8] Maluch kopię bardzo matkę [emoji85] już coraz bliżej, teoretyczny termin na Święta [emoji319][emoji320] ale kiedy wyjdzie to nie wiadomo [emoji16]
Bardzo bym chciała żebyśmy na Święta to byli już w komplecie [emoji16]

A U Ciebie jak tam ? Ta pandemia pewnie trochę spowalnia badania co ?
Pewnie!!!!! Ja cały czas wierzę, że każdej z nas się uda [emoji4] mam tylko nadzieję, że jak najszybciej [emoji3526][emoji3526][emoji3526]Heeeej, a co tam u ciebie??? Jak tam bejbik w brzuchu? No i kiedy wychodzi? [emoji3590][emoji64]

reklama
Super ,oby tak dalej [emoji8]
Dziekuje, ze pytasz [emoji8] Maluch kopię bardzo matkę [emoji85] już coraz bliżej, teoretyczny termin na Święta [emoji319][emoji320] ale kiedy wyjdzie to nie wiadomo [emoji16]
Bardzo bym chciała żebyśmy na Święta to byli już w komplecie [emoji16]

A U Ciebie jak tam ? Ta pandemia pewnie trochę spowalnia badania co ?
To super, że mały Kopie! Znaczy trochę nie super dla Ciebie, ale ważne że się rozwija.. [emoji28][emoji3] Ale będzie cudowny prezent na święta [emoji3590]

Generalnie zawsze muszę długo czekać na lekarzy. W Niemczech nie odczułam zbytnio pandemii, chodzę cały czas do pracy, mimo, że pracuje w handlu, ale jako sekretarka, do tego do lekarza każdego się dostałam, tu funkcjonuja lekarze prawie normalnie. Oczywiście maseczki, no i z pierdołą nie ma co iść. Sama jak mam pierdołę, albo mogę telefonicznie załatwić, to nie lecę do lekarza. W klinice uparlam się na rozmowę w cztery oczy i udało się. Ale dużo wyniosłam, opłacało się dzwonić i prosic. Mamy nowe skierowania i nowy plan. I może będziemy się już niedługo wspomagać. Myślę że na początku nowego roku. Smutno, ale jest jakieś światełko w tunelu, więc tego się trzymam [emoji4]

Do góry