reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

A jak to jest z tą prolaktyną bo ja jestem ciemna jak narazie z tymi badaniami ;) kiedy widać że ona jest za niska i jaki wynik jest najlepszy w jakiej normie :)
Moja wynosi 800. Mam duzo ponad normę.
Zależy od laboratorium. Mówią ze do 25 jest odpowiednia. Ale to zależy jak liczy dane lab.
Twoje ma do 456 więc masz dobra. Ale tez z jeden strony wysoko bo blisko końca pułapu

reklama
Moja wynosi 800. Mam duzo ponad normę.
Zależy od laboratorium. Mówią ze do 25 jest odpowiednia. Ale to zależy jak liczy dane lab.
Twoje ma do 456 więc masz dobra. Ale tez z jeden strony wysoko bo blisko końca pułapu
Dokładnie zgadzam się. Mimo że łapie się w normach labo ale przy staraniach może być za wysoka i na wszelki wypadek by trza było ja trochę zbic. Ja mam 303 i pani doktor w klinice pow że jest wynik w porządku i bardzo do do zajścia w ciążę.

Dokładnie zgadzam się. Mimo że łapie się w normach labo ale przy staraniach może być za wysoka i na wszelki wypadek by trza było ja trochę zbic. Ja mam 303 i pani doktor w klinice pow że jest wynik w porządku i bardzo do do zajścia w ciążę.
Mogłabyś zerknąć na moje wyniki moja wynosi ponad 380 .

Załączniki

• Screenshot_20200714-163749_Word.jpg
    Screenshot_20200714-163749_Word.jpg
    306,5 KB · Wyświetleń: 66
  • Screenshot_20200714-163958_Gallery.jpg
    Screenshot_20200714-163958_Gallery.jpg
    163,1 KB · Wyświetleń: 65
Mogłabyś zerknąć na moje wyniki moja wynosi ponad 380 .
Tsh do zbicia delikatnie, PRL do zbicia dhas w górnej granicy normy ale się nie znam szczerze. Lh fsh jeśli były robione między 2 a 5dc to są świetne stosunek lh do fsh 0.91 piękny wynik. Cukrów nie umiem opisać zawsze mam z tym problem. Co do cukrów niech się wypowiedzą dziewczyny które się znają na tym w sensie odczytanie tych wyników poprawnie. Pozostałe wyniki ok. Testosteron masz super.

Tsh do zbicia delikatnie, PRL do zbicia dhas w górnej granicy normy ale się nie znam szczerze. Lh fsh jeśli były robione między 2 a 5dc to są świetne stosunek lh do fsh 0.91 piękny wynik. Cukrów nie umiem opisać zawsze mam z tym problem. Co do cukrów niech się wypowiedzą dziewczyny które się znają na tym w sensie odczytanie tych wyników poprawnie. Pozostałe wyniki ok. Testosteron masz super.
Kwas foliowy bierzesz zwykły czy lepiej przyswajalny? Pytam z ciekawości bo wynik super.

Ja miałam wynik za niski 2.0 i nie odczuwałam nic. Jak miałam wysoki to też nie miałam objawów. Więc to u każdej indywidualnie. Ale podwyższony poziom PRL może objawiać się nieregularnymi okresami (ja miałam ale teraz mam PRL w normie i też nieregularne więc u mnie to nie wina była PRL) może wylatywać dziwny "płyn" z piersi brak owulacji. Ale wcale nie musisz mieć tych wszystkich objawów. Ale fakt faktem najlepiej ja trochę obniżyć i sprawdzić PRL po obciążeniu bo na czczo wynik może być wzorowy a po obciążeniu kilku krotnie zawyzona i to się nazywa hiperprolaktynemia. Ja miałam takich bez nadziejnych lekarzy i nadal mam że jak widzą wynik na czczo ok to po obciążeniu już nie robią bo twierdzą że nie ma potrzeby[emoji2356][emoji2368]
A co to znaczy po obciążeniu, wybacz ale zaczęłam robić dopiero badania :)
Czyli radzisz mi ja obniżyć?

Tak biorę najpierw euthyrox 25 ale źle się po nim czułam a po letroxie już lepiej :) jeszcze biorę kwas foliowy metylowany witd3 4000 jeszcze czekam na jeden wynik [emoji846] czyli wszystko jest wporządku? Chciałam zrobić progesteron ale to najlepiej tydzień przed spodziewana @ .
Zastanawiam się gdy miałam owulacje byłam u gin potwierdziła że widać na usg ale nie udało się.
Progesteron tydzień po domniemanej owu.

A wyniki jak na moje oko okay [emoji108]

Zapytałabym endo o to tsh, czy jednak nie powinno być 1-1,5

A co to znaczy po obciążeniu, wybacz ale zaczęłam robić dopiero badania :)
Czyli radzisz mi ja obniżyć?
Tak ja bym ją obniżyła. Po obciążeniu to znaczy że dostajesz tabletkę i chyba jak się nie mylę to po 1h sprawdzają prolaktyne i jak jest ileś krotnie podwyższona chyba 6 i więcej to znaczy że masz hiperprolaktynemie.

Spokojnie nie ma głupich pytań. Są głupie odpowiedzi.

reklama
Do góry