reklama
rossig
Fanka BB :)
DziękujęJadłonomia. Flaczki z boczniaków - kocham!
rossig
Znasz przyczynę swoich niepowodzeń? Co lekarze mówią? Współczuję. Nie załamuj się kochanaZaczynam kolejny cykl...
MamaBuni
Wg badań jest ok. Trzeba wszystkie powtórzyć i na nowo badania nasienia i inne zrobić. W czerwcu mam wizytę u gin zobaczymy co zaproponujeZnasz przyczynę swoich niepowodzeń? Co lekarze mówią? Współczuję. Nie załamuj się kochana
rossig
Hej dziewczyny, byłam na usg. Nie wiem co o tym myśleć powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest za mały na swój wiek. Ma 1,21 cm. Według aplikacji dziś 6+1
jest zarodek 2,9 mm. Serduszko bije 111/min. Nie puściła mi do słuchania tylko liczyła, widziałam jak faluje.
Jednak ciąża jakby jest młodsza o 2 tyg - usg pokazuje 4+2
Nie mogłam później zajść o 2 tyg bo tydzień temu na usg usłyszałam, że ciąża jest o 3 dni starsza. Poza tym robiłam betę 28 dc i już była pozytywna więc nie mogłam mieć wtedy owulacji.
Dodatkowo mam krwiaka większego dwa razy od pęcherzyka ciążowego - ma 8 na 5 i obok jakieś jeszcze mniejsze...
W razie krwawienia mam jechać na izbę przyjęć... Powiedziała, że ciąża wysokiego ryzyka, mam tylko leżeć. Karty ciąży nie założyła. Kontrola za 2 tyg. Dołożyła luteine i teraz mam 3 x1 duphaston, 2x1 luteina
Miałam wrażenie, że mnie nastawia, że nic z tego nie będzie
Martwię się strasznie, to będą najdłuższe 2 tygodnie
Różowa strzałka wskazująca to krwiak. Te duże coś na 5 cm to nawet już nie wiem z tego wszystkiego co to było
jest zarodek 2,9 mm. Serduszko bije 111/min. Nie puściła mi do słuchania tylko liczyła, widziałam jak faluje.
Nie mogłam później zajść o 2 tyg bo tydzień temu na usg usłyszałam, że ciąża jest o 3 dni starsza. Poza tym robiłam betę 28 dc i już była pozytywna więc nie mogłam mieć wtedy owulacji.
Dodatkowo mam krwiaka większego dwa razy od pęcherzyka ciążowego - ma 8 na 5 i obok jakieś jeszcze mniejsze...
W razie krwawienia mam jechać na izbę przyjęć... Powiedziała, że ciąża wysokiego ryzyka, mam tylko leżeć. Karty ciąży nie założyła. Kontrola za 2 tyg. Dołożyła luteine i teraz mam 3 x1 duphaston, 2x1 luteina
Różowa strzałka wskazująca to krwiak. Te duże coś na 5 cm to nawet już nie wiem z tego wszystkiego co to było
MamaBuni
Więc naprawdę tylko leż.Moja bratowa miała dużego krwiaka leżała plackiem i tylko do wc wstawała, serio. Często leżała w szpitalu ale urodziła zdrową córeczkę.Odpoczywaj, nie sprzątaj i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki, będzie dobrzeHej dziewczyny, byłam na usg. Nie wiem co o tym myśleć powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest za mały na swój wiek. Ma 1,21 cm. Według aplikacji dziś 6+1
Zobacz załącznik 1121974Zobacz załącznik 1121975Zobacz załącznik 1121976Zobacz załącznik 1121977
Hey dziewczyny jestem tu swiezakiem 10tc chętnie się do was przyłączę. To moja pierwsza prawidłowa ciąża czytam i szukam wszystkiego by porównać i dowiedzieć się czy tym razem wszystko toczy się dobrze. [emoji177]
Hej
Zakładam nowy temat. Tak sobie pomyślałam, że fajnie jakbyśmy dalej pisały ze sobą nawet jak jesteśmy w ciąży na różnych etapach. Jesteście naprawdę świetne i szkoda, żebyśmy już nigdy nie pisały na jednym wątku.
Ja mam termin na 15 stycznia. Równie dobrze mogę urodzić ostatniego grudnia, dziewczyny z grudnia tydzień po terminie i np urodzą 2 stycznia. A dziewczyny z owulacją 2 tyg później też mogą mieć wcześniej poród i docelowo wylądujemy w szpitalu w jednym dniu [emoji847]
Jak będziecie na porodówkach to rzućcie słowo klucz "ananasowe staraczki" może okaże się nawet, że będziemy dzielić jedną salę [emoji38]
Szkoda więc, żebyśmy się rozjechały na 4 wątki i nie miały już kontaktu. Oczywiście wszystkie staraczki, którym się jeszcze nie udało też mile widziane. I te którym się nie uda w kolejnym cyklu. I kolejnym... Będziemy się tu wspierać na różnych etapach. Możemy pisać o wszystkim [emoji16] to jak dołączycie?
Skąd ananasowe staraczki? Podobno ananas pomaga przy zagnieżdżeniu więc królował na naszych stołach w udanych cyklach [emoji3526] ile centymetrowe plastry kroić, od którego dnia owu brać, do którego, czy ze środkiem jeść, czy bez, czy w puszce kupić czy świeży- nigdy nie zapomnę tych rozmów [emoji23][emoji3590]
Czekam na Was [emoji847][emoji6]
Blaankaa
Hej kochana [emoji173] mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, kurczę ale to nie możliwe by ciaza była młodsza aż o dwa tygodnie, bo chyba nie realne by serduszko biło w 4+2
Dziewczynom z grudniowych bo załączeniu leków krwinki się zmniejszały lub wchlanialy.
Więc liczę że u Ciebie też tak będzie!!!
Przede wszystkim bądź dobrej myśli [emoji173][emoji120]
Trzymam kciuki ![emoji110][emoji110]
A teraz odpoczywaj przez te dwa tygodnie
Dziewczynom z grudniowych bo załączeniu leków krwinki się zmniejszały lub wchlanialy.
Hej dziewczyny, byłam na usg. Nie wiem co o tym myśleć [emoji26] powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest za mały na swój wiek. Ma 1,21 cm. Według aplikacji dziś 6+1
W razie krwawienia mam jechać na izbę przyjęć... Powiedziała, że ciąża wysokiego ryzyka, mam tylko leżeć. Karty ciąży nie założyła. Kontrola za 2 tyg. Dołożyła luteine i teraz mam 3 x1 duphaston, 2x1 luteina [emoji58]
Miałam wrażenie, że mnie nastawia, że nic z tego nie będzie [emoji24]
Martwię się strasznie, to będą najdłuższe 2 tygodnie [emoji849]
Różowa strzałka wskazująca to krwiak. Te duże coś na 5 cm to nawet już nie wiem z tego wszystkiego co to było [emoji849]
Zobacz załącznik 1121974Zobacz załącznik 1121975Zobacz załącznik 1121976Zobacz załącznik 1121977
Życzę Ci żeby Ci się udało! Naprawdę bardzo ważna role odgrywa nastawienie. Też byłam umówiona do kliniki więc odpuściłam ponieważ stwierdziłam że na 100% uda się w klinice co prawda dawali mi 35% szans Ale ja wierzyłam że tam na pewno się uda! więc czekałam na miesiączke żeby zadzwonić w 1-2 dniu cyklu.Nie mogłam się doczekać kiedy ja dostanę żeby tylko zadzwonić i czym prędzej lecieć do kliniki.. Miesiączki nie dostałam za to zrobiłam sobie chyba z 20 testów ciazowych i każdy był pozytywny! Ale ja jak to ja jeszcze się tak bardzo nie cieszyłam bo przeszłam ciąże pozamaciczne i wiedziałam że w przypadku takiej ciąży testy też wychodzą prawidłowe. Czym prędzej umówiłam się do mojego ginekologa i okazało się, że widze na monitorze pęcherzyk [emoji173] to był dla mnie szok że się w końcu udało! Dziś jestem w 10tc i bardzo się cieszę choć ciągle mam obawy że zawsze może się coś stać.
Ale staram się być dobrej myśli i Tobie też tego życzę! Nie poddawaj się! Bądź dzielna! mysl pozytywnie! Trzymam za Ciebie kciuki żeby Ci się udało![emoji110][emoji173]
Ale staram się być dobrej myśli i Tobie też tego życzę! Nie poddawaj się! Bądź dzielna! mysl pozytywnie! Trzymam za Ciebie kciuki żeby Ci się udało![emoji110][emoji173]
Teraz czekam na okres, nie czuje się na ciążę, w poneidziałek meisiączka, po miesiaczce, badania (cytologia, markery, tomograf rezonans, rtg, usg). Kolejna miesiączka wypada 7.06 i w 1 lub 2 dzień mam iść do kliniki. Przez 14 dni bedzie stymulacja aby organizm przyjoł zarodek (zobaczymy ile się rozmrozi i zapłodni) Mam 8 jajek wiec moze z 5 zarodków będzie. Mam 15% szans wiec licze ze za 5 razem sie uda a jak nie za 2 lata adopcja. Te dzieci też ktoś musi pokochać
reklama
rossig
Dokładnie, w 4+2 nie biło by serduszko. Poza tym według OM mam 6+1, według pęcherzyka ciążowego 5+6, a według zarodka 4+2Hej kochana [emoji173] mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, kurczę ale to nie możliwe by ciaza była młodsza aż o dwa tygodnie, bo chyba nie realne by serduszko biło w 4+2
Pecherzyk ciążowy jest za mały. Nic tam nie gra
Dodatkowo nie może być ciąża młodsza o 2 tyg. Znaczy niby może. Ale ja mam cykle regularne 27-29 dni. Owu była ponoć 15 dc.
28 dc beta pozytywna. Czyli jakby ciąża była 2 tygodnie młodsza to miałabym owulacje w terminie kiedy już miałam betę pozytywna
Podziel się: