Hortensja1
Zaciekawiona BB
Nie badał nigdyA czy mąż badał nasienie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie badał nigdyA czy mąż badał nasienie?
Ona od początku ciąży miała słaba morfologię.. A przed ciąża była honorowym dawca krwi. Więc miała co pół roku badana krew i było ok. W ciąży jej morfologia spadła.. I później kazał zrobić morfologia+żelazo i to drugie badanie.. Ma dietę.. Leki.. Nic nie pomaga.. Jutro ma wizyty i zobaczymy co jej powie..Bardzo niskie. Kiedy lekarz wykrył, że ma takie słabe wyniki i od razu przepisał leki, jakie miała objawy, że zlecił te badania.
Ja miałam jeszcze trochę gorsze wyniki przed ciążą, w którą przez rok nie mogłam zajść mimo innych dobrych parametrów. Po wyleczeniu anemii zaszłam w ciążę i było wszystko ok, w ciąży anemii nie miałam, nie przyjmowałam też żelaza. Nie twierdzę że może to być przyczyną, jednak wiele czytałam na ten temat i pamiętam, że anemia może mieć wpływ na zajście w ciążę. Czy może być przyczyną jej obumarcia, tego już nie wiem.Zobacz załącznik 1391893Zobacz załącznik 1391894
To są wyniki mojej siostry.. Też anemia okropna.. Morfologia również zła.. Lekarz straszył ją tylko tym że dziecko urodzi się z anemia.. Z niska masą urodzeniową. Jest w 30tyg ciąży...
Czy to też mogło mieć wpływ?