B hcg 0,928 Pappa 0,891, NT-1,5, CRL -57, serduszko 162.Chyba zatem musisz się zdać na własną intuicje i podjąć decyzję w zależności co czujesz. A jakie miałaś wyniki biochemii? Sam wiek wpłynął na wysokie ryzyko?
reklama
Hej dziewczyny, wracam po wizytach lekarskich. Drugie badania prenatalne wyszły wzorowo, wszystko ok. Genetyk powiedział, że ze względu na niski procent nieprawidłowości nie zaleca mikromacierzy bo badanie nie jest na tyle czułe i może nic nie wykazać. Kazał powtórzyć badanie genetyczne po porodzieCześć, przeczytałam cały wątek gdy sama decydowałam się czy wykonywać badanie amniopunkcji. Ostatecznie zdecydowałam się i otrzymałam wynik „46,xx” natomiast komentarz jest taki :”analiza chromosomów z amniocytów płynu owodniowego hodowanych in vitro, w dwóch niezależnych hodowlach, przy rozdzielczości 450-500 prążków wykazała kariotyp żeński z budzącym wątpliwości dodatkowym fragmentem niewiadomego pochodzenia (marker?) występującym w 4% analizowanych metafaz. Zalecana dalsza diagnostyka technikami biologi molekularnej (aCGH). Wskazana konsultacja w poradni genetycznej”. Czy któraś z Was miała podobny wynik? Konsultacje u genetyka mam dopiero 29.03 w przyszłym tygodniu drugie badania prenatalne.
Mom2B
Fanka BB :)
Kurde beta i papa prawie idealneB hcg 0,928 Pappa 0,891, NT-1,5, CRL -57, serduszko 162.
M
usg tez prawidłowe, gdyby nie moja ginekolog nawet nie zastanawiałabym się nad amniopunkcja. Mam lepsze wyniki niż 8 lat temu jak byłam w ciąży.Kurde beta i papa prawie idealne
Mom2B
moim zdaniem jak z 64 zeszło aż do 820 przy twoim wieku to chyba amnio chyba nie ma sensu robić, papa i beta idealne usg twtno i nt tez hmmmM
usg tez prawidłowe, gdyby nie moja ginekolog nawet nie zastanawiałabym się nad amniopunkcja. Mam lepsze wyniki niż 8 lat temu jak byłam w ciąży.
Ja bym nie robiła chyba, ale zależy co czujesz . Gdyby były jakieś podejrzenia , ale bez żadnych powodów ( tylko wiek ) chyba bym się nie pisała.M
usg tez prawidłowe, gdyby nie moja ginekolog nawet nie zastanawiałabym się nad amniopunkcja. Mam lepsze wyniki niż 8 lat temu jak byłam w ciąży.
Mom2B
A jakie miałaś ryzyka? Jaki wiek, nt,pappa i beta? Jak usg? Ze zalecili ci amnioHej dziewczyny, wracam po wizytach lekarskich. Drugie badania prenatalne wyszły wzorowo, wszystko ok. Genetyk powiedział, że ze względu na niski procent nieprawidłowości nie zaleca mikromacierzy bo badanie nie jest na tyle czułe i może nic nie wykazać. Kazał powtórzyć badanie genetyczne po porodzie
Wiatru w żagle
Zaciekawiona BB
Czyli trochę spokojuHej dziewczyny, wracam po wizytach lekarskich. Drugie badania prenatalne wyszły wzorowo, wszystko ok. Genetyk powiedział, że ze względu na niski procent nieprawidłowości nie zaleca mikromacierzy bo badanie nie jest na tyle czułe i może nic nie wykazać. Kazał powtórzyć badanie genetyczne po porodzie
reklama
Super to chyba jedno z nielicznych miesc gdzie mikromacierze robią na NFZHejka, mała aktualizacja u mnie. Miałam robić amniopunkcję w Premium Medical 18.04 z dodatkowa dopłata do micromacierzy. W dniu dzisiejszym miałam konsultacje w IMID i amniopunkcję z mikromacierzami będę miała za darmo 17.04.2023r.