Jeśli chodzi o maniery to na pewno Do mnie mówił tak jakby było pewne że moje dziecko ma wadę . Przyszłam do niego z podejrzeniem trisomii 18 a on zaczął mi wymieniać wszystkie inne wady, na koniec powiedział ze nie wykluczyłby nawet zespołu downa. Od razu po jego wizycie pojechaliśmy z mężem do innego lekarza. Tez jednego z lepszych specjalistów. Przyjął nas na wizytę dodatkową przed 23.Ja nie mam z nim takiego doświadczenia. Na pewno nie pociesza i nie gladzi po główce. Był normalny i rzeczowy za każdym razem. Dużo mówi, więc przy każdym badaniu mnie trochę zagadal i się mniej stresowalam dzięki temu. Dla mnie super radą było, aby zamknąć oczy w trakcie amniopunkcji i pewnie tylko dlatego byłam raczej spokojna. Mój lekarz prowadzący też jest raczej oschly i bez poczucia humoru, więc jestem przyzwyczajona, Kozłowski ma co chociaż trochę i więcej opowiada niż mój. Np. Na pierwszej wizycie opowiadał mi o szpitalach, gdzie warto, a gdzie nie warto jego zdaniem rodzić. Trochę jest zmanierowany.
Mi przeszkadzało to, że mówił o moim dziecku jakby było już pewne ze jest chore. Nie wspominał nic o tym, ze to tylko prawdopodobieństwo, że maluszek może urodzić się zdrowy. Tylko wymieniał mi choroby genetyczne które podejrzewa, tak naprawdę na podstawie ryzyka trisomii 18 1:206 i 2 markerów ( prawostronny luk aorty i niedomykalność zastawki 3dzielnej) nie wspomniał nic o tym, że na fale czesnym etapie takie anomalia mogą się cofnąć!Ja nie mam z nim takiego doświadczenia. Na pewno nie pociesza i nie gladzi po główce. Był normalny i rzeczowy za każdym razem. Dużo mówi, więc przy każdym badaniu mnie trochę zagadal i się mniej stresowalam dzięki temu. Dla mnie super radą było, aby zamknąć oczy w trakcie amniopunkcji i pewnie tylko dlatego byłam raczej spokojna. Mój lekarz prowadzący też jest raczej oschly i bez poczucia humoru, więc jestem przyzwyczajona, Kozłowski ma co chociaż trochę i więcej opowiada niż mój. Np. Na pierwszej wizycie opowiadał mi o szpitalach, gdzie warto, a gdzie nie warto jego zdaniem rodzić. Trochę jest zmanierowany.
Inny bardzo polecany specjalista ginekolog, był bardziej optymistyczny, bardziej uspokajał i łagodził sytuacje, żeby nie narażać mnie nie stres