reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Daj znać, jak Twoje samopoczucie po i oczywiście jakie wyniki 🙃
Większość dziewczyn tutaj robiła amnio, a ja dzisiaj właśnie miałam biopsję.
miałam nakuty cały brzuch na dole znieczuleniem a mimo to było mega nieprzyjemne i dość bolesne dla mnie badanie . Pół dnia mnie bolało i ciaglo po badaniu ale pomógł paracetamol I nospa . Na wynik czekałam 8 dni . Niestety u nas potwierdziła się trisomia 21 . Ale my mieliśmy mega wysokie ryzyko bo po skorygowaniu usg I pappy /bety wychodziło nam 1:4 mimo młodego wieku bo mam 25 lat .

Daj znać, jak Twoje samopoczucie po i oczywiście jakie wyniki 🙃
Większość dziewczyn tutaj robiła amnio, a ja dzisiaj właśnie miałam biopsję.
a u ciebie jakie ryzyko wyszło że tak wcześnie ci zaproponowali . Bo biopsje się wykonuje przed 15 tyg . Ja miałam w 13+4 chyba . Teraz jestem w 16+2

a u ciebie jakie ryzyko wyszło że tak wcześnie ci zaproponowali . Bo biopsje się wykonuje przed 15 tyg . Ja miałam w 13+4 chyba . Teraz jestem w 16+2
Ja miałam 1:134 tris21, wzorowe USG i ginekolog prowadząca zaproponowała mi biopsje właśnie teraz w 13 tyg. lub amnio po 15tyg. ale nie chciałam czekać bo by mi wyszły wszystkie włosy do tego czasu. Teraz jako kłębek nerwów będę oczekiwała na wynik, najdłuższy chyba tydzień w życiu.

Ja miałam 1:134 tris21, wzorowe USG i ginekolog prowadząca zaproponowała mi biopsje właśnie teraz w 13 tyg. lub amnio po 15tyg. ale nie chciałam czekać bo by mi wyszły wszystkie włosy do tego czasu. Teraz jako kłębek nerwów będę oczekiwała na wynik, najdłuższy chyba tydzień w życiu.
ryzyko nie jest tragiczne ,usg wporzadku to idzie wszystko w dobrym kierunku. Trzymam kciuki za dobre wyniki

reklama
Do góry