Może tym wam dam nadzieje ,u mojej córeczki tez podejrzewali wadę genetyczna ,zaczelo się od podwyższonej przeziernosci,testy papa ...amniopunkcja i wynik prawidłowy .Córeczka urodziła się zdrowa i śliczna ,jedyne co miała więcej fałdek na karku po których nie ma śladu .Rozumiem wasz stres ,ja bardzo duzo się modliłam to dawało mi ukojenie i odciągało choc na chwile myśli.
reklama
Nalia91
Fanka BB :)
Tak, teraz nam wyszły lekko powiększona miedniczki nerkowe, ale nic poza tymI jak po porodzie? Wszystko Ok?
Hej dziewczyny. Również jestem załamana wynikami. Wolne beta 2.924 mom, pappa 0.390 mom. Ryzyko zd 1/32. Do tegoMom dla tętnic macicznych 1.4 przy obustronnych notch. Do rozważenia profilaktyka preklampsji. Jeszcze kilka dni i wizyta u genetyka a później na pewno amino.... Jestem stdzepkiem nerwów
Nalia91
Fanka BB :)
I jak po wizycie u genetyka?Hej dziewczyny. U mnie ryzyko t21 to 1:32.
Wolne beta 2.924 Mom apappa 1.360 mom. Mam jeszcze napisane ze Mom dla tętnic macicznych 1,4 obustronnych notch. Genetyk dopiero w środę. USG oprócz tych tętnic dobre. Czekanie straszne
Zrobiłam drugi raz badanie krwi na betę i pappa. Co prawda po skończonym 14 tyg ale… teraz wyniki mam nadal niskie ale jakby w normie. Pappa 2.61 IU/I co daje 0,504 Mom a beta 11,82 IU/I co daje 0,6 Mom. W poniedziałek mam termin na aminopunkcje. Cały czas sie waham. Co o tym myślicie?
Pani Genetyk stwierdziła że złe wyniki mogą wynikać ze złych przepływów macicznych. Nie proponowała amiopunkcji. Mówiła że dla pewności mogę zrobić nifti i widzi duże szanse na zdrowe dziecko bo USG jest ok. Z mężem doszliśmy do wniosku że poczekamy na USG połówkowei nie będziemy robić dodatkowych testów.I jak po wizycie u genetyka?
cześć ja mam od pierwszych prenatalnych zle przepływy w lewej tętnicy macicznej , ten notch czasem jest czasem nie.. i stwierdzone bardzo wysokie ryzyko preeklampsji (powyżej 1 do 4) Biorę acard 150 oraz dopegyt. Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży, miesiąc temu zrobiłam test w szpitalu preek, wynik bardzo niskie ryzyko wystąpienia preeklampsji w ciągu kilku tygodni. Pomimo złego przepływu dziecko całkiem zdrowe, żadnych nieprawidłowości a współczynnik dotlenienia ma idealny.. Natomiast ciąże kończymy już za 2 tygodnie, ze względu na duże obciążenie mojego organizmu.Pani Genetyk stwierdziła że złe wyniki mogą wynikać ze złych przepływów macicznych. Nie proponowała amiopunkcji. Mówiła że dla pewności mogę zrobić nifti i widzi duże szanse na zdrowe dziecko bo USG jest ok. Z mężem doszliśmy do wniosku że poczekamy na USG połówkowei nie będziemy robić dodatkowych testów.
Myśle ze jeśli u Was także obraz usg jest prawidłowy to mimo przepływów będzie wszystko dobrze czego Wam życzę
cześć ja mam od pierwszych prenatalnych zle przepływy w lewej tętnicy macicznej , ten notch czasem jest czasem nie.. i stwierdzone bardzo wysokie ryzyko preeklampsji (powyżej 1 do 4) Biorę acard 150 oraz dopegyt. Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży, miesiąc temu zrobiłam test w szpitalu preek, wynik bardzo niskie ryzyko wystąpienia preeklampsji w ciągu kilku tygodni. Pomimo złego przepływu dziecko całkiem zdrowe, żadnych nieprawidłowości a współczynnik dotlenienia ma idealny.. Natomiast ciąże kończymy już za 2 tygodnie, ze względu na duże obciążenie mojego organizmu.
Myśle ze jeśli u Was także obraz usg jest prawidłowy to mimo przepływów będzie wszystko dobrze czego Wam życ
reklama