kasiaa91
Fanka BB :)
Tak, myślałam że Ty i auslanderka to jedna osoba - moje przeoczenie.Moje słowa, że życie z ZD jest proste?!? Pomylił Ci się mój nick z czyims innym. Wiem, że umiesz myśleć, bo wiele Twoich wypowiedzi jest logicznych i z dużą dozą informacji. Nie spodobało mi sie w Twoim poście, który zacytowałam, że z jednej strony wcześniej sama pisalas o rozwiązaniu wg swoich pogladow pro-choice, a z drugiej strony odbierasz prawo do wypowiedzi @auslanderka. I jeszcze powolujesz się na wątek kobiety, której jest bardzo ciężko - zupełnie jak "ci z drugiej strony barykady" powołują się na kariery modelek z ZD. Do reszty Twojego postu, który jest odpowiedzią na mój, nie będę nawiązywać, bo nie odnajduje się jako jego adresatka, gdyz nijak się ma ani do moich wypowiedzi na forum, ani moich osobistych doświadczeń i poglądów w tym temacie.
Nie odbieram nikomu prawa do wypowiedzi tak samo jak nie ośmieliłabym się wyrokować co powinna mama w tak trudnej sytuacji zrobić - przeciwna jestem lukrowaniu ZD bo to zespół bardzo ciężkich wad i ciężkiego upośledzenia które da się słodko przedstawić na zdjęciach ale rzeczywistość wyglada inaczej. Słodkie dzieci wyrastają na nastolatków i dorosłych. Będących na etapie rozwoju emocjonalnego kilkuletniego dziecka a mającymi siłę i chociażby popęd seksualny dorosłego człowieka. To nie są i nigdy nie będą osoby samodzielne - studia czy stanowiska pracy dla osób z ZD są elementami opieki nad nimi a nie samodzielności... Przez szerzenie takiego obrazka przez środowiska pro life mamy teraz w Polsce to co mamy...
Chciałabym by każda z nas była w stanie w takiej sytuacji podjąć najlepszą dla siebie decyzje, tego autorce życzę niezależnie od jej decyzji.