Dziewczyny jestem juz po amnio, czekam na wyniki. Na usg lekarz nic nie mowil a ja bylam w takich emocjach ze w sumie nie zapytalam czy obraz byl prawidlowy. Dostalam tylko opis i lekarz zamieścił informacje o łożysku : trofoblast na ścianie bocznej- tylnej po stronie lewej. Czy to moze oznaczac łożysko przodujace czy w takich przypadkach pisza jeszcze dodatkowo ze jest położone nisko? Ponoc przy łożysku przodyjacym wyniki wychodza rożne .
reklama
elysia141
Fanka BB :)
Ja mam łożysko przodujące .. może dlatego taki wynik przy nifty byłDziewczyny jestem juz po amnio, czekam na wyniki. Na usg lekarz nic nie mowil a ja bylam w takich emocjach ze w sumie nie zapytalam czy obraz byl prawidlowy. Dostalam tylko opis i lekarz zamieścił informacje o łożysku : trofoblast na ścianie bocznej- tylnej po stronie lewej. Czy to moze oznaczac łożysko przodujace czy w takich przypadkach pisza jeszcze dodatkowo ze jest położone nisko? Ponoc przy łożysku przodyjacym wyniki wychodza rożne .
A masz gdzies opisane położenie łożyska w opisach z usg?Ja mam łożysko przodujące .. może dlatego taki wynik przy nifty był
elysia141
Nie mam ale lekarz mi mówił właśnie jak miałam usg przed amnio , ze łożysko przodujące jestA masz gdzies opisane położenie łożyska w opisach z usg?
B
BBP
Gość
Tak, wszystko wiem. Ja też zawsze wszystkim powtarzam, że test podwójny podnosi skuteczność wykrywania ZD w stosunku do USG. Ale tu nie trzeba przekonywać do zrobienia biochemii, tylko trochę uspokoić. Po prostu nie warto nakręcać się na ZD przy stosunkowo niskim ryzyku i dobrym USG.Masz rację - zazwyczaj widać - ale ok 20% dzieci z ZD na usg wygląda zupełnie normalnie, co oznacza że 1/5 dzieciaczków nie byłoby wcale pod kątem ZD zdiagnozowane przy użyciu tylko i wyłącznie ultrasonografii...
A zalecil ci jakos uwazac na siebie ze względu na to polozenie?Nie mam ale lekarz mi mówił właśnie jak miałam usg przed amnio , ze łożysko przodujące jest
elysia141
Niee kochanaA zalecil ci jakos uwazac na siebie ze względu na to polozenie?
Ponoc przy przodującym trzeba na siebie uwazac, nie przeciazac, dzwigac, schylac nisko itpNiee kochana
B
BBP
Gość
No właśnie. Może chodziło o łożysko na przedniej ścianie ?Ponoc przy przodującym trzeba na siebie uwazac, nie przeciazac, dzwigac, schylac nisko itp
reklama
Nie wiem, czytam i czytam, nie wiem co ze soba zrobic. To czekanie trwa wieczność, tak sie boje.No właśnie. Może chodziło o łożysko na przedniej ścianie ?