Abies33
Zaangażowana w BB
Shaer gratuluję narodzin córeczki
Abies, ja liczyłam prawdopodobieństwa na tej oficjalnej stronie fetal medicine, gdzie można też sprawdzić czy dany gin ma kwalifikacje do wykonywania badań prenatalnych. Dla ZD wyszlo mi ryzyko 123, a z badań 121, więc biorą pod uwagę raczej te same parametry.
A na polowkowych miałam wyliczone ryzyko tylko na t.21, robiłam za darmo na nfz, więc to raczej od samej kliniki, oprogramowania i lekarzy tam pracujących zależy. I dostalam voucher na zabieg kosmetyczny za wykonanie u nich obu prenatalnych i juz nie omieszkalam go wykorzystać
Na oficjalnej stronie FLF też wychodzi mi podobnie jak dostałam. Szkoda tylko że nie uwzględniają innych markerów skoro uważa się ke za ważne choćby obecności kości nosowej...
W aplikacji którą podpiełam można to uwzględnić ale tak jak zaznaczyłam pokazuje znacznie wyższe wyniki niż otrzymałam.
Fajnie, że Tobie wyliczyli nowe ryzyko po połówkowym.... zawsze to lepiej działa na psychikę Mi niestety nie ale skoro wszystko wyszło tam ok włącznie z markerami to wmawiam sobie, że faktyczne ryzyko zostało obniżone