reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Też słyszałam że się wchłania dlatego robi się te badania akurat w tych tygodniach. Również się zastanawiałam czy może to urosnąć.
Ness a ty miałaś amniopunkcję? Jakie miałaś początkowe ryzyko?
Nie, tylko nifty. 1:67 ryzyko, zaraz zrobiłam nifty i jak czekałam na wyniki, to miałam drugie prenatalne, gdzie okazało się, że nie było tak źle z tym ryzykiem, ale dla mnie pappa to wróżenie z fusów i bardziej wierze obrazowi USG.

reklama
Też słyszałam że się wchłania dlatego robi się te badania akurat w tych tygodniach. Również się zastanawiałam czy może to urosnąć.
Ness a ty miałaś amniopunkcję? Jakie miałaś początkowe ryzyko?
No wlasnie tez mnie to interesuje czy rosnie czy maleje,niektore dziewczyny na forum uk to mialy po 8mm i jedna miala 13mm

Ness ja ryzyko mam to samo (1do67). Rozumiem że wyniki wyszły w porządku? Trochę mnie pocieszyłaś że się u ciebie zmniejszyło.
Loli ja czytałam tylko o jednym tak wysokim przypadku, chyba 9mm, ale nie zakończył się dobrze...
Czy któraś z was dziewczyny może wie, czy przezierność karkowa może się zwiększyć?

Ness ja ryzyko mam to samo (1do67). Rozumiem że wyniki wyszły w porządku? Trochę mnie pocieszyłaś że się u ciebie zmniejszyło.
Loli ja czytałam tylko o jednym tak wysokim przypadku, chyba 9mm, ale nie zakończył się dobrze...
Czy któraś z was dziewczyny może wie, czy przezierność karkowa może się zwiększyć?
Tak zdrowy. Znam dziewczyna której córeczka miała 9mm przezierność i jedyne co to mała ma zespół Turnera, więc intelektualnie jest ok. Nie będzie mogła mieć dzieci, oraz jest niższa, jednak nie przeszkadza to w jej życiu.
Także uszy do góry, warto wierzyć !

Dziękuję ci Ness. Mam nadzieję że u nas też wszystko skończy się dobrze.
Mam jeszcze takie pytanie. Czy któraś z was robiła amniopunkcję w Krakowie na Kopernika?
Ja akurat miałam w prywatnej klinice bo byli wpieci w NFZ, ale mój gin mówił, że na Kopernika ok. Tylko ponoc teraz dużo czekania na miejscu przez koronę.

Ja akurat miałam w prywatnej klinice bo byli wpieci w NFZ, ale mój gin mówił, że na Kopernika ok. Tylko ponoc teraz dużo czekania na miejscu przez koronę.

Z tą kolejką to chyba faktycznie jest nie za ciekawe. Ostatnio jak czekałam tam na wizytę do genetyka, to kolejka do amniopunkcji przez półtorej godziny zmniejszyła się tylko o jedną osobę. Niby jestem umówiona na 8, ale tam chyba panuje zasada "kto pierwszym ten lepszy".
Mam nadzieję że trafię na w miarę fajnego i kompetentnego lekarze. Bo podobno bezpieczeństwo amniopunkcji zależy przede wszystkim od umiejętności lekarza. Jakby ktoś coś jeszcze wiedział to piszcie.

reklama
Do góry