reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Cześć dziewczyny. Chciałabym się do was dołączyć. Amniopunkcję mam wyznaczoną na 9 listopada. Powód to podwyższone ryzyko trisomii 21 i 18. Jest mi bardzo ciężko. Chciałabym mieć już to za sobą. Jestem przerażona.
Wszystkie wiemy ile nas to nerwów, niepokoju i stresu kosztowało i kosztuje.
Ja dostałam tu ogromne wsparcie 😘
Kto nas tak zrozumie jak nie ktoś, kto przeżywa to samo 😊
Także witaj !!

reklama
Ryzyko trisomii 21 - 1do67, trisomii 18 - 1do306. Na USG wyszła duża przezierność karkowa 4,3mm. Skierowano mnie do szpitala gdzie to potwierdzono.
O dziecko staraliśmy się prawie 6 lat. Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży to dostałam krwawienia i okazało się że mam krwiaka. Poleżałam w szpitalu i zaczął się wchłaniać. Teraz gdy myślałam że najgorsze już za nami to teraz wyszło to. Czasami nie mam siły ;(

Ryzyko trisomii 21 - 1do67, trisomii 18 - 1do306. Na USG wyszła duża przezierność karkowa 4,3mm. Skierowano mnie do szpitala gdzie to potwierdzono.
O dziecko staraliśmy się prawie 6 lat. Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży to dostałam krwawienia i okazało się że mam krwiaka. Poleżałam w szpitalu i zaczął się wchłaniać. Teraz gdy myślałam że najgorsze już za nami to teraz wyszło to. Czasami nie mam siły ;(
a jak inne markery? Test podwojny z krwi zrobiony? Jak wolna beta i pappa?

Próbuje być dobrej myśli ale czasami nie mam siły. Boję się amniopunkcji i wyników, a to czekanie wcale mi nie pomaga. Chciałabym móc wreszcie w pełni cieszyć się ciążą a nie wiecznie martwić ;(

Czesc dziewczyny ja z takim troche innym pytaniem.gdzies czytalam na angielskim forum ze wszystkie dzieci maja ten "plyn" w karku ale on pozniej zanika (dlatego sie robi do 13 tyg usg) tylko u niektorych ten plyn zanika wolniej i to moze swiadczyc ze cos jest nie tak ale nie koniecznie.Gospodarka limfatyczna moze byc gorsza np.Czy slyszalyscie cos o tym?ja mialam usg w 12+1 i przeziernosc byla 2.3 niby w normie ale fak sobie mysle czy hakbym poszla pare dni pozniej to by bylo wiecej plynu czy tez mniej.Mam 36 lat i jestem przyznaje sie panikara.ryzyko t21 1-5500 , Patu 1-10000 ,niestety nie wiem jak bialko itp bo w uk robione wynki i tu nie daja takich info.wiem ze ryzyko jest niskie ale nie daje mi spokoju 1-5500 i mysle o Harmony,ale to duymzy koszt i maz nie chce.wiem ze wy macie wieksze ryzyko i nie chce wam tu zasmiecac ale tak tylko szukam info.pozdrawiam

Czesc dziewczyny ja z takim troche innym pytaniem.gdzies czytalam na angielskim forum ze wszystkie dzieci maja ten "plyn" w karku ale on pozniej zanika (dlatego sie robi do 13 tyg usg) tylko u niektorych ten plyn zanika wolniej i to moze swiadczyc ze cos jest nie tak ale nie koniecznie.Gospodarka limfatyczna moze byc gorsza np.Czy slyszalyscie cos o tym?ja mialam usg w 12+1 i przeziernosc byla 2.3 niby w normie ale fak sobie mysle czy hakbym poszla pare dni pozniej to by bylo wiecej plynu czy tez mniej.Mam 36 lat i jestem przyznaje sie panikara.ryzyko t21 1-5500 , Patu 1-10000 ,niestety nie wiem jak bialko itp bo w uk robione wynki i tu nie daja takich info.wiem ze ryzyko jest niskie ale nie daje mi spokoju 1-5500 i mysle o Harmony,ale to duymzy koszt i maz nie chce.wiem ze wy macie wieksze ryzyko i nie chce wam tu zasmiecac ale tak tylko szukam info.pozdrawiam
Ja w 11 TC miałam NT 3.4 a w 13 już 2.9, więc może faktycznie się wchłonęło. Dzidzia też sporo urosła i zupełnie inaczej wyglądały siatki centylowej, więc ryzyko mniejsze :)

reklama
Też słyszałam że się wchłania dlatego robi się te badania akurat w tych tygodniach. Również się zastanawiałam czy może to urosnąć.
Ness a ty miałaś amniopunkcję? Jakie miałaś początkowe ryzyko?

Do góry