reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

A i jeszcze jedno czy któraś z was tutaj robiła amino w trojmiescie i ma do polecenia jakis konkretny ośrodek? Z góry dziękuje.

reklama
Czy zastanawiałam się co zrobię? Oczywiście ale dalej nie mam pojęcia i współczuje wszystkim kobietom które musza podjąć taka decyzje... Na nifty niestety nie mogę sobie pozwolić jutro mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego zobaczę co on powie ale chyba się zdecyduje na amino bo oszaleje do wrzesnia.
Ciekawe skąd tak duże różnice zew UK ryzyko jest podejrzane dopiero od 1:100. Może przynajmniej tam aż tak nie stresują kobiet.
Konsultowałam decyzję o amnio z lekarzem prowadzącym, powiedział, że mam robić i się nie zastanawiać, właśnie dlatego, żeby do końca ciąży nie siedzieć jak na szpilkach i nie gryźć pazurów. Ja byłam zdecydowana na terminację więc tym bardziej musiałam zrobić badanie inwazyjne.

Hej, 7 marca sn urodziłam zdrową dziewczynkę. 51 cm dluga i 3200g . Dla przypomnienia nt 2.1 przy 70 mm crl, kosc nosowa obecna, duża fala zwrotna na zastawce trojdzielnej, kosci dlugie na usg skrocone nawet o 6, 7 tygodni. Była też mowa o hipotrofi bo brzuszek tez byl mały. Na początku zwiększone w stosunku do wieku ryzyko zd, potem genetyk podejrzewal zespol silver russela. Na szczęście nic z tych rzeczy się nie potwierdziło :)

Hej, 7 marca sn urodziłam zdrową dziewczynkę. 51 cm dluga i 3200g . Dla przypomnienia nt 2.1 przy 70 mm crl, kosc nosowa obecna, duża fala zwrotna na zastawce trojdzielnej, kosci dlugie na usg skrocone nawet o 6, 7 tygodni. Była też mowa o hipotrofi bo brzuszek tez byl mały. Na początku zwiększone w stosunku do wieku ryzyko zd, potem genetyk podejrzewal zespol silver russela. Na szczęście nic z tych rzeczy się nie potwierdziło :)

Cudne wieści, gratulacje!!!!

Gratulacje !! Jaka wspaniala wiadomosc ! :) Jestes super dzielna i odwazna ! Ta mala kruszynka ma najlepsza mame na swiecie ! :) Duzo zdrowia dla was ! :)

Gratuluje z całego serca. Trzymałam kciuki do końca. Tak się cieszę, że wszystko jest dobrze. Ściskam mocno 😘

Kochana tak sie ciesze ❤️ A tyle nerwow i stresow Cie to kosztowalo. Duzo zdrowka dla Was i pieknych chwil spedzonych ze soba 😘

Dziękuje, że dałaś znać :)
I gratulacje!! [emoji173]️

reklama
Wracam z wynikami, dla przypomnienia nt 1,2, usg super, kość nosowa, przepływy itd. Prawdopodobieństwa chorób 1: miliona....po teście papp-a beta 4.05 Mom, papp-a 0,54 MOM....że 1:57... wiek 36 pierwsza ciaza, Mam już wyniki amniopunkcji kariotyp żeński prawidlowy 😀

Ostatnia edycja:
Do góry