reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Hej mam takie pytanie jeszcze bo od nas jestem w ciąży wypadają mi włosy i trądzik mam na twarzy i dekoldzie czy to też może być związek z tym że mam wysokie b-hCG i dlatego mam tak wysoki wynik bo teraz tak myślę i zastanawiam się czy czasem z tego mi nie wypadają włosy i trądzik mam

Hej mam takie pytanie jeszcze bo od nas jestem w ciąży wypadają mi włosy i trądzik mam na twarzy i dekoldzie czy to też może być związek z tym że mam wysokie b-hCG i dlatego mam tak wysoki wynik bo teraz tak myślę i zastanawiam się czy czasem z tego mi nie wypadają włosy i trądzik mam

Ja też miałam trądzik w pierwszych tygodniach. Teraz minęło. Myślę, że to zmiany hormonalne po prostu.
A ile ci trwało ja to już mam dość nawet wypadają mi włosy jak przed ciąża tak i teraz wszystkie wyniki ok są z tarczycy i te co mi moja ginekolog zleciła tylko z tych prenatalnych źle hmm ciekawe czy to nie jest z tym związane musiała bym się spytać mojej ginekolog przy pierwszej ciąży nosiłam pod sercem syna i brak trądziku i włosy przestały wypadywac byłam szczęśliwa po ciąży jak wiadomo wróciło do normy i z now wypadaly ale trądziku brak i piękna skura na twarzy A teraz to jest jakis obłęd

A ile ci trwało ja to już mam dość nawet wypadają mi włosy jak przed ciąża tak i teraz wszystkie wyniki ok są z tarczycy i te co mi moja ginekolog zleciła tylko z tych prenatalnych źle hmm ciekawe czy to nie jest z tym związane musiała bym się spytać mojej ginekolog przy pierwszej ciąży nosiłam pod sercem syna i brak trądziku i włosy przestały wypadywac byłam szczęśliwa po ciąży jak wiadomo wróciło do normy i z now wypadaly ale trądziku brak i piękna skura na twarzy A teraz to jest jakis obłęd

W ciąży cuda się dzieją z ciałem :) ja teraz po ciąży mam kaszę na czole ... a włoscy faktycznie w ciąży nie wypadały a po to garściami. Dopiero teraz 5 miesięcy po porodzie jest lepiej.

W ciąży cuda się dzieją z ciałem :) ja teraz po ciąży mam kaszę na czole ... a włoscy faktycznie w ciąży nie wypadały a po to garściami. Dopiero teraz 5 miesięcy po porodzie jest lepiej.
No ja kupiłam odżywkę szampon pilomax wax mi to zawsze pomagało A teraz stosuje to i nie widzę poprawy nawet obciolam włosy na krótko żeby nie obciążać włosów ale dalej lecą nie aż tyle ale lecą wyniki wszystko ok nie mam żadnego konfliktu krwi z mężem bo robiłam badania jedynie te b-hCG z prenatalnych mam złe usg dzidzia rozwija się prawidłowo bo te pappa niby może być bo nie jest poniżej. 0.5 tylko mam 0.644 masakra i się zastanawiam może dla tego mi tak lecą włosy pryszcze bo mam za dużo hormonów

reklama
Trisomia 21 1:832 skorygowane 1;182 :(:( i mam 27 lat

Jestem dobrej myśli w 2016 miałam ryzyko 1:168 albo 163( zawsze mylę) i mam zdrowego synka (wówczas nie robiłam amniopunkcji)
Teraz w 2018 miałam ryzyko 1:57 i będę miała zdrowa córeczkę.

Mocno wierzę w to, że Twoje dzieciątko jest zdrowe, bo szansa na to jest naprawdę b wysoka.

Do góry