Mama7
Fanka BB :)
ja na 9 wrzesień.8 wrzesień
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja na 9 wrzesień.8 wrzesień
Witajcie
Miałam dziś amnio. Dzidzius tak się wiercił, że nie można było pobrać płynu. Po kilku minutach się udało, ale dzidzius dotknął parę razy igły.
Lekarz stwierdził że to się zdarza, że nie powinno być żadnych komplikacji.
Ja oczywiście ryczę i panikuję. Nie dość że czekam na wynik to jeszcze ryzyko uszkodzenia dziecka.
Miałyście może taki przypadek że dziecko dotknęło igłę????
Witajcie
Miałam dziś amnio. Dzidzius tak się wiercił, że nie można było pobrać płynu. Po kilku minutach się udało, ale dzidzius dotknął parę razy igły.
Ja oczywiście ryczę i panikuję. Nie dość że czekam na wynik to jeszcze ryzyko uszkodzenia dziecka.
CześćWitajcie
Witam , pisałam do Was w listopadzie Przypomnę się NT 3 mm - kwiecień - zdrowy synek Wtedy zastanawialiśmy się nad amniopunkcja , zrobiliśmy test Panorama . To tak jakby ktoś szukał takich informacji
Witam , pisałam do Was w listopadzie Przypomnę się NT 3 mm - kwiecień - zdrowy synek Wtedy zastanawialiśmy się nad amniopunkcja , zrobiliśmy test Panorama . To tak jakby ktoś szukał takich informacji
Hej,
Moja historia: 23.04 robiłam usg prenatalne i wszystko wyszło w porządku, tj.
FHR 164 ud/min
CRL 58,6
NT 1,6
DVP 0.73 (trochę niskie Ale lekarz powiedział, że mieści się w normie)
Lokalizacja lozyska: przednia ściana wysoko.
Niestety 24.04 miałam robione badania krwi, gdzie
Wolne B-hcg 15, 1 IU/I = 0.430 MOM
PAPPA 0.944 IU/I = 0.270 MOM
przez to po wyliczeniu wyszlo:
Trisomia 18 wyszła 1:370 (wcześniej 1:4833)
Trisomia 13 wyszła 1:2416 (wcześniej <1:20000)
W sierpniu skończę 30 lat.
Oczywiście już mnie nastraszono i kazano robić badanie krwi za 2,5 tys zl. Nie tłumacząc w ogóle skąd takie wyniki.
Jedynie lekarz prowadzący powiedział mi, że ważne że usg jest prawidłowe, bo badania z krwi są przeczulone i często pokazują wyniki nadwymiar. Powiedział też że PAPPA może być niskie przez ułożenie łożyska. Zaproponował szczegolowe usg w 20 tygodniu ciąży bez testu z krwi... zgodziłam się.
Dziewczyny co o tym sądzić?
Bardzo dziękuję za dpowiedz