reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Cześć Pati, faktycznie USG wręcz idealne, tylko ta krew nieszczęsna. Nie pozostaje nic innego jak poczekać na wyniki badania :) jestem w tym samym miejscu co Ty, czekam na wyniki, myślę że po świętach powinny być. Tydzień tu we wtorek miałam amniopunkcję.
Bardzo trzymam kciuki za dobry wynik ❤️
Mialam 1:32 zD. Usg prawidłowe. Roczny, zdrowy, maluch śpi w pokoju obok przytulony do misia🙂

reklama
Właśnie dzwonili do mnie z informacją że z moją krwią jest coś nie tak i że badanie im narazie nie wyszło i potrzebują jeszcze 7 dni żeby dać wynik 😥 Z tym czekaniem można oszaleć 🥺

Właśnie dzwonili do mnie z informacją że z moją krwią jest coś nie tak i że badanie im narazie nie wyszło i potrzebują jeszcze 7 dni żeby dać wynik 😥 Z tym czekaniem można oszaleć 🥺
Ja tez chyba oszaleje z tym czekaniem. Amnio miałam przed świętami we wtorek, nadal nie ma wyniku.. A było robione z tym fishem. No dramat 😥

Cześć dziewczyny, w środę miałam prenatalne i od tego czasu przechodzę jakiś koszmar, przeczytałam już całe forum 😥 Mam 28lat, 13+3 tc, USG prawidłowe,przezierność 1.8, CRL 71, kość nosowa obecna, tętno 160, zastawka trójdzielna prawidłowa. Krew miałam pobieraną już tydzień temu. Wyniki: beta 3,8, Pappa 0,58, ryzyko ZD 1:135.
Diagnoza: wysokie ryzyko ZD, ale ze wzgledu na tak dobre USG zalecają Nifty. Więc od razu w czwartek pobiegłam zrobić test. Teraz czeka nas najgorszy etap- czekanie i bezsilność, jeszcze są święta, a my zbici jak psy 🥺
Mam wynik! Niskie ryzyko ZD 1do miliardów! Płeć żeńska więc będzie Alicja ♥️
Dziękuję Wam za wsparcie, w następnej ciąży już nie zgodzę się na test Pappa, teraz tylko czeka mnie USG żeby sprawdzić czy przez ten stres wszystko z bejbikiem jest ok 💪

Dziękuję Wam za wsparcie, w następnej ciąży już nie zgodzę się na test Pappa, teraz tylko czeka mnie USG żeby sprawdzić czy przez ten stres wszystko z bejbikiem jest ok 💪
Super ❤️ja też pamiętam tą ulgę po wyniku nifty. Jednak zdecydowałam się na amnio, która też wyszła ok. Ale prawdę mówiąc odetchnęłam teraz przed sylwestrem jak miała echo serca płodu i połówkowe i wszystko ok ;)

reklama
Pati, wspaniale. Bardzo się cieszę Twoim szczęściem ❤️

Do góry