Cześć wszystkim
Przebrnęłam chyba 300 stron tego wątku ..
Może ktoś miał podobne wyniki do moich i może mi pomóc doradzić.
Otóż jestem aktualnie w prawie 14 tygodniu ciąży.Tydzień temu miałam robione pierwsze badania prenatalne czyli USG płodu oraz test PAAP-a. Z USG wszystko wyszło bardzo dobrze,kość nosowa obecna (lecz utrudniona wizualizacja, ponieważ dziecko nie chciało się obrócić ) byłam spokojna aż do wczoraj kiedy to dostałam telefon żeby pilnie zgłosić się do lekarza w celu omówienia wyników.
Obecne wyniki
- beta HCG 1,483 MoM a z samego papp-a 0,285 MoM
ryzyko trisomii 21 1:306
nie ukrywam,że to moja pierwsza ciąża i jestem troszeczkę przerazona. Lekarz przedstawił mi dalsze kroki do badań i powiem szczerze,że zastanawiałam się nad amnio( tym bardziej kiedy okazało się że mam to refundowane ) ale po przeczytaniu różnych opinii na ten temat nie wiem czy w razie gdyby coś poszło nie tak podczas badania byłabym w stanie sobie to wybaczyć
.. tak też myślę coraz bardziej nad zrobieniem testu sanco,który jest mniej inwazyjny. Jak myślicie dziewczyny , wiem że te wyniki nie są jakoś bardzo złe ale jestem taka panikara że chciałabym wiedzieć na czym stoję w razie w . Co byście wybrały na moim miejscu ? Zrobienie testu sanco czy po prostu olaniu tego wszystkiego? czy może faktycznie tą amnio ? Jestem w rozsypce ..