Witam, 8.10 2024 złożyłam wniosek aktywnie w żłobku. Do wczoraj miał status zarejestrowany. Dzis dostałam informacje że mam na skrzynce zus wezwanie do uzupełnienia wniosku i trzeba to podpisać. No ale na mojej skrzynce Zus nie ma żadnego dokumentu. Za to stan wniosku zmienił sie na w realizacji i data planowanej realizacji na listopad 2024. I nie wiem czy ja to mam jakos wyjasniac czy to ich jakies zabiegi w zwiazku z tymi opóźnieniami. Miała ktoraś coś takiego?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Najlepiej skontaktować się z zusem, bo tu nikt nie wie co oni potrzebują.Witam, 8.10 2024 złożyłam wniosek aktywnie w żłobku. Do wczoraj miał status zarejestrowany. Dzis dostałam informacje że mam na skrzynce zus wezwanie do uzupełnienia wniosku i trzeba to podpisać. No ale na mojej skrzynce Zus nie ma żadnego dokumentu. Za to stan wniosku zmienił sie na w realizacji i data planowanej realizacji na listopad 2024. I nie wiem czy ja to mam jakos wyjasniac czy to ich jakies zabiegi w zwiazku z tymi opóźnieniami. Miała ktoraś coś takiego?
No wlasnie mnie to dziwi ze pisza smsy ze cos potrzebuja, a tam żadnego dokumentu nie ma. Jak nic nie wskoczy w najbliższym czasie to się z nimi skontaktuje.Najlepiej skontaktować się z zusem, bo tu nikt nie wie co oni potrzebują.
Nie, właśnie w skrzynce nic nie ma. Ale moj mąż mi teraz mowi że on miał podobnie z tym zwolnieniem z zusu na miesiąc. Nie miał żadnego wezwania a po kilku dniach była decyzja o przyznaniu.A miałaś na skrzynce ZUS to wezwanie (zapewne w korespondencji)?
Z adresu noreply@zus.plTo musisz dokładnie poszperać. Bo często to w dziwnych miejscach się znajduje...
A z jakiego adres dostałaś maila i co miałaś w jego tytule?
Tytuł Powiadomienie NPI
Treść
W skrzynce odbiorczej na Twoim profilu na portalu PUE ZUS pojawił się nowy dokument elektroniczny w odpowiedzi na wniosek o świadczenie aktywnie w żłobku na dziecko IGA – Wezwanie do uzupełnienia wniosku. Aby odebrać dokument, podpisz urzędowe poświadczenie doręczenia (UPD), które znajdziesz w skrzynce odbiorczej, profilem PUE, kwalifikowanym podpisem elektronicznym, profilem zaufanym ePUAP albo podpisem osobistym. Jeśli nie odbierzesz dokumentu w ciągu 14 dni od wysłania tego zawiadomienia, uznamy go za doręczony.
W żadnym miejscu nie ma żadnego dokumentu. No albo ja i mąż tego nie umiemy znaleźć.
angeliskax
Moderator
Dokładnie przeszukać zus pue. Bo gdzieś to musi być.
reklama
No ale sami pisza ze w skrzynce odbiorczej to nie wiem gdzie jeszcze tego szukacDokładnie przeszukać zus pue. Bo gdzieś to musi być.
Podziel się: