reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach,te wstrętne choróbska ...

Luleczko ciężko tak komuś doradzać. Może powiem tak: my Maćka zaszczepiliśmy i się z tego bardzo cieszę. Obyło się bez komplikacji, po drugiej dawce mały miał gorączkę i bolała go nóżka, ale wtedy dostał jeszcze chyba hib więc do końca nie wiadomo od czego.

Fajnie że ta szczepionka ma być obowiązkowa, ale nigdzie wcześniej o tym nie słyszałam:dry: :-)

reklama
Luleczko, no ja nie wiem, chyba wszystko zależy od pediatry. Chcielismy szczepić Kamilę, ale pediatra stwierdził, że nie ma potrzeby przeciwko pneumokokom skoro szczepimy przeciwko HIB:confused:

Luleczko, no ja nie wiem, chyba wszystko zależy od pediatry. Chcielismy szczepić Kamilę, ale pediatra stwierdził, że nie ma potrzeby przeciwko pneumokokom skoro szczepimy przeciwko HIB:confused:

nam pediatra powiedziała to samo. Ale to sprawa indywidualna, sami musicie podjąść decyzję.

a my zaszczepilismy córke na pneumokoki -prevenerem i w sumie bez zadnych objawów . nam z kolei pediatra bardzo polecał . :eek: ale jak czytam to co lekarz to inna opinia :eek:
pozdrawiamy

Dziewczyny , słyszałyście, że szczepionka skojarzona odra-świnka-różyczka może powodować autyzm :confused:

SZCZEPIENIA A AUTYZM

Właśnie dowiedziałam sie od znajomej o dziecku, które po szczepieniu zapadło na tą straszną chorobę :-(
Wiecie, ja "sobie" podaruję drugą dawkę...Nie będę dziecku świństwa wstrzykiwać :no:
Przechodziłam świnke i różyczkę i myślę, że jak te choroby są dobrze prowadzone, to obędzie się bez komplikacji...

o boszzzzzzzzzeeeeeeeee:szok:nasza pediatra mowila ze sa to bezpieczne szczepionki.Pytalam o autyzm i powiklania przy szczepieniu ale zbyla i uspokoila nas:tak:

Kinus a kiedy podaje sie ta 2 dawke:confused:

My mamy wpisane ze mamy sie zglosic na szczepienie w 5 roku wiec moze to ta szczepionka co:confused:Zastanowimy sie do tego czasu co robic i zasiegniemy opini innych lekarzy:tak:

reklama
Dziewczyny , słyszałyście, że szczepionka skojarzona odra-świnka-różyczka może powodować autyzm :confused:

SZCZEPIENIA A AUTYZM

Właśnie dowiedziałam sie od znajomej o dziecku, które po szczepieniu zapadło na tą straszną chorobę :-(
Wiecie, ja "sobie" podaruję drugą dawkę...Nie będę dziecku świństwa wstrzykiwać :no:
Przechodziłam świnke i różyczkę i myślę, że jak te choroby są dobrze prowadzone, to obędzie się bez komplikacji...

O matko:szok:
No to ja pewnie też sobie odpuszczę... nie wiedziałam o tym:no:. Gdybym wiedziała, to pewnie i na pierwszą dawkę bym sie nie zdecydowała:no:
Co za świństwo...

Ja na różyczkę chorowałam, kiedy miałam 8 mies. a na świnkę 3 mies. przed ślubem:-) i przechodzilam ją wyjątkowo łagodnie jak na "zaawansowany" wiek 26 lat:-D

Kamuliny chyba więcej nie zaszczepimy...pogadam jeszcze z Kamulinkowym tatą:tak:

reklama
Do góry