reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

9 miesiąca ciąży, skurcze i biegunka

Dziewczyny potrzebuje porady bo już nie wiem co mam robić.
Jestem w 36tyg ciazy. Od 2 tygodni po każdym posiłku dostaje okropnego skurczu podbrzusza, a następnie muszę lecieć do toalety bo łapie mnie biegunka. Ginekolog powiedziała, że jest to raczej nietypowy objaw, pacjentki raczej skarżą się na zaparcia. Od dwóch dni skurcze wybudzają mnie w nocy i muszę wręcz lecieć do toalety.
Zaczęłam myśleć, że może to przedawkowanie magnezu który już biorę Od dobrych 3 msc, 3x1 magne b6 forte, inne leki które biorę to dopegyt 2x1, mamadha plus 2x1. Czy ta biegunka jest normalna? Czy normalnie są skurcze przepowiadające i po każdym skurczu mus skorzystania z toalety? Czy miala któraś podobnie? Nie mam żadnych innych objawów grypy żołądkowej.

reklama
Generalnie organizm kobiety często oczyszcza się tuż przed porodem. Ale u Ciebie trwa to już 2 tygodnie, więc to niemożliwe raczej, by to było to...

Nikt nie ma żadnego pomysłu? 😔 kolejny tydzień się z tym męczę już odchodzę od zmysłów.
Czy jest jeszcze taka możliwość że maluszek kopie mnie po jelitach które uniósł się ku kurze z racji ciazy i to może powodować takie rewolucję i częstą potrzebę korzystania z toalety? 😔

Nikt nie ma żadnego pomysłu? 😔 kolejny tydzień się z tym męczę już odchodzę od zmysłów.
Czy jest jeszcze taka możliwość że maluszek kopie mnie po jelitach które uniósł się ku kurze z racji ciazy i to może powodować takie rewolucję i częstą potrzebę korzystania z toalety? 😔
Trochę naciągana teoria... A jaki bierzesz probiotyk? Najlepsze będzie sanprobi.

Dla mnie to wygląda jak zespół jelita drażliwego

Trochę naciągana teoria... A jaki bierzesz probiotyk? Najlepsze będzie sanprobi.

Nie wiem jak w tak zaawansowanej ciąży, ale moja córka tak leżała przez jakiś czas. Na pewno dłuższy ale nie pamiętam ile. Ja miałam małowodzie i mały brzuch i serio co zjadłam to od razu WC 🤷‍♀️ i potwierdził mi to lekarz, że ona mi zwyczajnie mocno uciska jelito

reklama
Nie wiem jak w tak zaawansowanej ciąży, ale moja córka tak leżała przez jakiś czas. Na pewno dłuższy ale nie pamiętam ile. Ja miałam małowodzie i mały brzuch i serio co zjadłam to od razu WC 🤷‍♀️ i potwierdził mi to lekarz, że ona mi zwyczajnie mocno uciska jelito
Miałam ogromne małowodzie i dziecko zahamowanie wzrastania płodu i nie miałam takich przygód... 🤷
No ale od ucisku na jelita biegunka non stop? Jeszcze częstsze stolce rozumiem, ale nie biegunka trwająca 2 tygodnie czy dłużej...

Do góry