reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

7 tygodni po cc

Dokładnie @Klaudiaaaa ja co prawda po sn, ale krwawienie pojawiało się i znikało przez 10 tygodni po porodzie 🤦 raz to były brudzenia, raz krwawienie jakby miesiączkowe, a na badaniach wszystko było ok, po prostu długo się oczyszczało.
Zrób badania, może to niedobory, a może połóg. Dreszcze, słabości, zmęczenie są normalne, ale warto sprawdzić i zacznij brać suple 😊
Dzięki za odpowiedź i pomoc! Trochę mnie to uspokoiło. Najbardziej martwiły mnie te mdłości i uczucie słabości. Pomyslalam że to może spadek cukru ale to nie to. A jak to przy małym dziecku, spanie nie to samo a tymbardziej jedzenie czy odżywianie. Niestety 🙈

reklama
Dzięki za odpowiedź i pomoc! Trochę mnie to uspokoiło. Najbardziej martwiły mnie te mdłości i uczucie słabości. Pomyslalam że to może spadek cukru ale to nie to. A jak to przy małym dziecku, spanie nie to samo a tymbardziej jedzenie czy odżywianie. Niestety 🙈
Ja przez pierwsze tygodnie jak wstawałam do córki to czasami bałam się ją w nocy wyciągać z łóżeczka do karmienia bo bałam się, że ją upuszczę tak mi się w głowie kręciło i byłam mega słaba.

Ja przez pierwsze tygodnie jak wstawałam do córki to czasami bałam się ją w nocy wyciągać z łóżeczka do karmienia bo bałam się, że ją upuszczę tak mi się w głowie kręciło i byłam mega słaba.
No właśnie też mam wrażenie ze najbardziej to uczucie mdlosci i zawroty głowy pojawiają się wieczorami i w nocy jak wstaje do małego.

Ja potrafiłam się w nocy przebierać, bo byłam cała mokra. Ja - zmarzluch. Mój mąż mówił że jest normalna temperatura, gdzie on woli chłodniej, a moją koszulę można było odwirować i by było sporo wody... Też najgorszej było w nocy zawsze.

Cześć dziewczyny. Jestem 7 tygodni po cc. Rekonwalescencja po cc super, rana zagojona bardzo szybko. Jestem już po 1 miesiączce i odkąd mi się skończyła ( trwała z 4 dni. Bez większego bólu czy dolegliwości) meczy mnie złe samopoczucie. Mam uczucie nóg jak z waty, jest mi slabo, mdli mnie. Czy to może być jeszcze związane z cc, że organizm się nadal regeneruje? Wiadomo wszystko było poruszone, naciete. W poniedziałek jade na podstawowe badania morfologi bo pomyslalam, że może mam też niedobór jakis witamin a przyznam szczerze, że nie biorę żadnych leków, suplementów itd. Nie karmie piersią. Moze wy macie jakieś porady ?ł88p
Hej. Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Po połogu koniecznie trzeba iść na kontrolę do gin. Czasami połóg po cc kończy się po 8 tyg. Po połogu warto też zrobić badania, o których mówią dziewczyny i z kompletem wyników iść do lekarza. Suplementy jak najbardziej warto brać jeszcze. Możliwe, że dopadło cię zmęczenie po prostu, ale koniecznie sprawdź żelazo i ferrytynę - czy nie ma anemii. Mi po cc przepisano żelazo, potem jeszcze jakiś czas po połogu też brałam, bo wciąż wynik był słaby (tu akurat lekarz rodzinny zalecił, u którego po połogu wcale być nie trzeba, ale miałam sytuację, że potrzebowałam w innej sprawie porady), a było kp. Natomiast po operacji jak cc moze byc słabe żelazo bez względu na sposób karmienia. Tobie nie przepisano w szpitalu żelaza po operacji?

Skoro pytasz o rady to pozwolę sobie jeszcze dodać, że po cc (po sn zresztą też!) wskazane jest pójście do urofizjoterapeuty na tzw pracę z blizną 🙂

PS Moje dziecko niedawno skończyło rok, a ja poczułam się w pewnym momencie megaslabo, niedobrze mi było, poszłam zrobić badania i wszystko ok. To chyba efekt macierzyństwa🫠

Hej. Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Po połogu koniecznie trzeba iść na kontrolę do gin. Czasami połóg po cc kończy się po 8 tyg. Po połogu warto też zrobić badania, o których mówią dziewczyny i z kompletem wyników iść do lekarza. Suplementy jak najbardziej warto brać jeszcze. Możliwe, że dopadło cię zmęczenie po prostu, ale koniecznie sprawdź żelazo i ferrytynę - czy nie ma anemii. Mi po cc przepisano żelazo, potem jeszcze jakiś czas po połogu też brałam, bo wciąż wynik był słaby (tu akurat lekarz rodzinny zalecił, u którego po połogu wcale być nie trzeba, ale miałam sytuację, że potrzebowałam w innej sprawie porady), a było kp. Natomiast po operacji jak cc moze byc słabe żelazo bez względu na sposób karmienia. Tobie nie przepisano w szpitalu żelaza po operacji?

Skoro pytasz o rady to pozwolę sobie jeszcze dodać, że po cc (po sn zresztą też!) wskazane jest pójście do urofizjoterapeuty na tzw pracę z blizną 🙂

PS Moje dziecko niedawno skończyło rok, a ja poczułam się w pewnym momencie megaslabo, niedobrze mi było, poszłam zrobić badania i wszystko ok. To chyba efekt macierzyństwa🫠
Nie. Kompletnie żadnych zaleceń czy leków ze szpitala. W ciąży wyniki wzorowe, jedynie co brałam to witaminy Femibion. W szpitalu mialam robione podstawowe badania krwi, który były okej. Nie pomyślałam nawet o tym, żeby podpytać kogoś o to. Oczywiście, jak najszybciej umówię wizyte u swojego gin. Dodam też, że w ciazy przytyłam 8kg a już tydzień po porodzie mialam -13kg na wadze także też obawiam się że dość dużo w nie długim czasie i czy to teraz się nie odbija..

Nie. Kompletnie żadnych zaleceń czy leków ze szpitala. W ciąży wyniki wzorowe, jedynie co brałam to witaminy Femibion. W szpitalu mialam robione podstawowe badania krwi, który były okej. Nie pomyślałam nawet o tym, żeby podpytać kogoś o to. Oczywiście, jak najszybciej umówię wizyte u swojego gin. Dodam też, że w ciazy przytyłam 8kg a już tydzień po porodzie mialam -13kg na wadze także też obawiam się że dość dużo w nie długim czasie i czy to teraz się nie odbija..
Może tak być. Natomiast ciekawe, że po operacji nie było problemu z żelazem, to duża utrata krwi, ale może bywa i tak. Zarówno u mnie jak i u znajomej był tak kiepski wynik po cc, że prawie anemia. Z tym, że np na końcówce ciąży miałam też niskie żelazo i brałam suplement, więc może to się dołożyło jeszcze ...
Widocznie są silniejsze organizmy🙂

Koniecznie zrób badania, odwiedź ginekologa. I nie martw się na zapas.

Ja miałam właśnie okrutną anemię po cc.

reklama
Może tak być. Natomiast ciekawe, że po operacji nie było problemu z żelazem, to duża utrata krwi, ale może bywa i tak. Zarówno u mnie jak i u znajomej był tak kiepski wynik po cc, że prawie anemia. Z tym, że np na końcówce ciąży miałam też niskie żelazo i brałam suplement, więc może to się dołożyło jeszcze ...
Widocznie są silniejsze organizmy🙂

Koniecznie zrób badania, odwiedź ginekologa. I nie martw się na zapas.
Być może.. ja też miałam na sali Pania która miała na tyle niskie żelazo, że miala przetaczana krew. U nas cała ciążę hemoglobina ponad 16. Po porodzie niecałe 15, ale tak czy siak skontroluje to napewno!
Dziękuję za pomoc! 🥰

Do góry