reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

7 miesiąc a prawie niewidoczny brzuszek;)

Mama2021_

Zaciekawiona BB
Zaczynam powoli 7 miesiąc ciąży, a mój brzuszek jest malutki, wszyscy mówią że nic po mnie nie widać żebym była w ciąży i to w tym miesiacu, lekarz mówi że to normalne ponieważ jestem szczupła :) za to moja rodzina twierdzi inaczej, a wy jakie brzuszki miałyście w 7 miesiacu ciąży? :)

reklama
Zaczynam powoli 7 miesiąc ciąży, a mój brzuszek jest malutki, wszyscy mówią że nic po mnie nie widać żebym była w ciąży i to w tym miesiacu, lekarz mówi że to normalne ponieważ jestem szczupła :) za to moja rodzina twierdzi inaczej, a wy jakie brzuszki miałyście w 7 miesiacu ciąży? :)
Ja miałam do końca ciąży mały brzuszek, zależy ile jest wód płodowych i czy dziecko jest duże.

Do końca był bardzo mały, do 7 ledwo widoczny dziecko akurat było bardzo duże ale w poprzedniej ciąży też miałam bardzo mały brzuch

Dużo też zależy od twojego wzrostu, np. ja jestem wysoka i mam długą talię, więc dziecko, mimo słusznej wagi, miało się gdzie ułożyć 😁 Teraz już końcówka i młoda spłynęła na dół, więc rozmiaru brzucha nie da się ukryć, ale i tak w porównaniu do innych brzuchów spotykanych w przychodni mój wypada dość marnie.

W obu ciążach miałam zgrabny brzuszek. Niczym niewielka piłka do kosza pod sam koniec. W porównaniu z innymi kobietami spotykanymi np. u lekarza czy laboratorium był mały. Lekarz też mówił, że zgrabny mam brzuszek i mam się tym nie przejmować, bo wszystko jest ok. Tak jak napisano wyżej wpływa na to wiele czynnikow anatomicznych i fizjologia ciąży. Niech Maluch rośnie zdrowo a ty nie bierz do głowy głupiego gadania rodziny 😉

Mi z kolei każdy powtarza ze mam duży jak na pierwsza ciąże i 28 tydzień 🤦🏻‍♀️ Wkurza mnie to komentowanie wyglądu ciężarnych

W obu ciążach miałam zgrabny brzuszek. Niczym niewielka piłka do kosza pod sam koniec. W porównaniu z innymi kobietami spotykanymi np. u lekarza czy laboratorium był mały. Lekarz też mówił, że zgrabny mam brzuszek i mam się tym nie przejmować, bo wszystko jest ok. Tak jak napisano wyżej wpływa na to wiele czynnikow anatomicznych i fizjologia ciąży. Niech Maluch rośnie zdrowo a ty nie bierz do głowy głupiego gadania rodziny 😉
Mi lekarz powiedział podobnie i zażartował jeszcze, że będę mieć mniej do zrzucania ;) ja jestem bardzo szczupła osobą i dlatego tak jest. :)

reklama
Do góry