Zaczynam powoli 7 miesiąc ciąży, a mój brzuszek jest malutki, wszyscy mówią że nic po mnie nie widać żebym była w ciąży i to w tym miesiacu, lekarz mówi że to normalne ponieważ jestem szczupła za to moja rodzina twierdzi inaczej, a wy jakie brzuszki miałyście w 7 miesiacu ciąży?
reklama
agabaj92
Fanka BB :)
Ja miałam do końca ciąży mały brzuszek, zależy ile jest wód płodowych i czy dziecko jest duże.Zaczynam powoli 7 miesiąc ciąży, a mój brzuszek jest malutki, wszyscy mówią że nic po mnie nie widać żebym była w ciąży i to w tym miesiacu, lekarz mówi że to normalne ponieważ jestem szczupła za to moja rodzina twierdzi inaczej, a wy jakie brzuszki miałyście w 7 miesiacu ciąży?
OnaZmijeczka
Do końca był bardzo mały, do 7 ledwo widoczny dziecko akurat było bardzo duże ale w poprzedniej ciąży też miałam bardzo mały brzuch
Dużo też zależy od twojego wzrostu, np. ja jestem wysoka i mam długą talię, więc dziecko, mimo słusznej wagi, miało się gdzie ułożyć Teraz już końcówka i młoda spłynęła na dół, więc rozmiaru brzucha nie da się ukryć, ale i tak w porównaniu do innych brzuchów spotykanych w przychodni mój wypada dość marnie.
G
gość_AL19
Gość
Nie słuchaj rodziny każda kobieta ma inny brzuszek
Cookie_
Moderator
W obu ciążach miałam zgrabny brzuszek. Niczym niewielka piłka do kosza pod sam koniec. W porównaniu z innymi kobietami spotykanymi np. u lekarza czy laboratorium był mały. Lekarz też mówił, że zgrabny mam brzuszek i mam się tym nie przejmować, bo wszystko jest ok. Tak jak napisano wyżej wpływa na to wiele czynnikow anatomicznych i fizjologia ciąży. Niech Maluch rośnie zdrowo a ty nie bierz do głowy głupiego gadania rodziny
Passtelova
Sorry, ale ubawiłam się tym zdaniem Te nasze wszystko wiedzące rodzinkilekarz mówi że to normalne (...) za to moja rodzina twierdzi inaczej.
Mi lekarz powiedział podobnie i zażartował jeszcze, że będę mieć mniej do zrzucania ja jestem bardzo szczupła osobą i dlatego tak jest.W obu ciążach miałam zgrabny brzuszek. Niczym niewielka piłka do kosza pod sam koniec. W porównaniu z innymi kobietami spotykanymi np. u lekarza czy laboratorium był mały. Lekarz też mówił, że zgrabny mam brzuszek i mam się tym nie przejmować, bo wszystko jest ok. Tak jak napisano wyżej wpływa na to wiele czynnikow anatomicznych i fizjologia ciąży. Niech Maluch rośnie zdrowo a ty nie bierz do głowy głupiego gadania rodziny
reklama
McPearl
Co tam za różnica. Mam dziecko 4 miesiące a do tej pory sąsiadki z mojego bloku pytają się skąd ja mam to dziecko, przecież nic nie było widać
Podziel się: