reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

6 tydzień pecherzyk zoltkowy zarys zarodka?

poleczka234

Zaciekawiona BB
Witam. Ostatnia miesiaczka 23 listopada. 8 stycznia bylam u ginekolog , z cyklu wychodzil 6+4 , ale pani doktor stwierdziła ze jesli mam cykle ok 30 to jest to 6+2.
Niestety na usg nie zobaczylam serduszka bijacego . Byl widoczny pecherzyk zoltkowy. Pecherzyk ciazowy mial 17mm. Natomiast Pani doktor widziala tak jakby zarys zarodka ktory zmierzyla( ale nie była pewna) i wynosil on 2,6mm. Powiedziala mi ze jesli to zarodek to przy takiej wielkosci moze jeszcze nie widziec bicia serca bo jest za maly zarodek. Kontrola za dwa tygodnie. Ja zwariuje do tego czasu, bo w tamtym roku mialam poronienie zatrzymane w 9tc( nigdy nie uslyszalam bicia serca-byl sam zarodek ok.3 -4mm…. :( Dodam ze codziennie od 5 tygodnia mam bole podbrzusza( w tamtej straconej ciazy czegos takiego wgl nie odczuwalam). Czy mial ktos podobnie ze zarodek i serce pojawilo sie pozniej w 7 lub 8tc?

Ostatnia edycja:
reklama
A pytanie brzmi?

Nic nie zrobisz teraz, musisz poczekać. Albo iśc skontrolowac u kogoś innego, tylko zeby byl dobry sprzęt.

Witam. Ostatnia miesiaczka 23 listopada. 8 stycznia bylam u ginekolog , z cyklu wychodzil 6+4 , ale pani doktor stwierdziła ze jesli mam cykle ok 30 to jest to 6+2.
Niestety na usg nie zobaczylam serduszka bijacego . Byl widoczny pecherzyk zoltkowy. Pecherzyk ciazowy mial 17mm. Natomiast Pani doktor widziala tak jakby zarys zarodka ktory zmierzyla( ale nie była pewna) i wynosil on 2,6mm. Powiedziala mi ze jesli to zarodek to przy takiej wielkosci moze jeszcze nie widziec bicia serca bo jest za maly zarodek. Kontrola za dwa tygodnie. Ja zwariuje do tego czasu, bo w tamtym roku mialam poronienie zatrzymane w 9tc( nigdy nie uslyszalam bicia serca-byl sam zarodek ok.3 -4mm…. :( Dodam ze codziennie od 5 tygodnia mam bole podbrzusza( w tamtej straconej ciazy czegos takiego wgl nie odczuwalam). Czy mial ktos podobnie ze zarodek i serce pojawilo sie pozniej w 7 lub 8tc?
Umów się za parę dni na wizytę do kogoś innego. Będziesz miała jasność

U nas też 6 +1 serce biło, ale każda ciąża jest inna, tak jak piszą dziewczyny wyżej umów się do innego gino właśnie najlepiej z porządnym sprzętem

Pęcherzyk żółtkowy to dobry znak. Zarodek powinien się pojawić po kilku dniach. Sporo zależy od sprzętu.

reklama
Do góry