reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5 tygodniowe dziecko je mało, a często!

jak w temacie. Wiadomo, że każde dziecko jest inne, ale chciałabym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze tak ma. Moja córka ma 5 tygodni. Je dziwnie. Zasypia na butelce, mam problem z odbiciem.. do tego maksymalnie je 90 ml na jedno karmienie. Najczęściej je 40-80 ml i w efekcie czego chce częściej. Po dwóch godzinach max jest awantura o jedzenie. Jest jakiś sposób żeby przestawić dziecko na większe porcje, a rzadziej? Czy ona po prostu tak ma i nic z tym nie zrobię?

reklama
jak w temacie. Wiadomo, że każde dziecko jest inne, ale chciałabym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze tak ma. Moja córka ma 5 tygodni. Je dziwnie. Zasypia na butelce, mam problem z odbiciem.. do tego maksymalnie je 90 ml na jedno karmienie. Najczęściej je 40-80 ml i w efekcie czego chce częściej. Po dwóch godzinach max jest awantura o jedzenie. Jest jakiś sposób żeby przestawić dziecko na większe porcje, a rzadziej? Czy ona po prostu tak ma i nic z tym nie zrobię?

W jakim celu? Dziecko je tyle ile potrzebuje

Moj syn jadł co 2h :) nie wiem za bardzo po co przestawiać.

Moja córka też tak jadła. Czasem karmienie trwało 40 minut albo i więcej, bo sobie pociumkała trochę, za chwilę musiała dojeść resztę. Nic z tym nie robiłam; karmiłam na żądanie. Mała sama sobie po jakimś czasie wydłużyła przerwy między posiłkami i zaczęła jeść pełne porcje na raz.

Na mm tez karmi sie na zadanie. Dziecko moze jesc mniejsze porcje, a czesciej. Albo wieksze porcje rzadziej. To jest kwestia indywidualna. Nie da sie dziecka karmic z zegarkiem w reku.

U nas syn też tak jadł. Czasem nawet sobie zjadał po 40 ml I za pół godziny znowu chciał zjeść. Czasem w trakcie karmienia go odbijam i daje znowu i wtedy zjada całość, ale on bardzo lapczywie je i jak się nałyka powietrza to się po prostu denerwuje i nie chce jeść. Z czasem sam się przestawił i je już pelne porcje, ale 2 ratach

Do góry