Anna 1988
Fanka BB :)
Nie ma lekarstwa na nieprawidłowy kariotyp ( można robić in vitrto z badaniem zarodków) wszystko zależy od tego jak komórka jajowa się podzieli a podczas starań naturalnych nie da się tego przewidzieć.A co w sytuacji jeżeli jest nieprawidłowy kariotyp? Ja przeszłam 2 biochemiczne i 1 pozamaciczna. Robiłam dużo badań i zastanawiam się nad kariotypami.
Mi genetyk dał bardzo małe szanse na chore dziecko, raczej te chore się poroni. Powiedział żeby się starać i nastawić na więcej poronień.
Z wynikami trzeba do genetyka on określa ryzyko zdrowej ciąży, nosiciela, chorego, poronienia.
U mnie w 1 i 2 ciąży w ogóle nie było serduszka, i obie rozwijały się zbyt wolno. W 3 było serduszko, ale przestało bić. Teraz w 4 no to ten pęcherzyk nieregularny...
Wiem, że są kobiety, które dalej walczą w takiej sytuacji, mój ginekolog już ma plan co dalej, ale nie wiem czy jest sens.
Ja też już byłam załamana i traciłam nadzieję. Daj sobie czas, dojdź do siebie, porób badania i wtedy znajdziesz siły na nowe starania.Tak samo mówi mój mąż. Od poprzedniej straty minęło 6 lat. Potrzebowałam wiele czasu, żeby się z tym uporać. Myślałam, że teraz z heparyną od razu od testu ciążowego się uda.
Powodzenia