reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

3 latek i brak spodziewanego rozwoju ...

reklama
Super są takie spontaniczne wypowiedzi. Szczere, słodkie i urocze. Uwielbiam ten czas, kiedy dziecko jest jeszcze małe i powie wszystko. Dosłownie wszystko.

-Tata, a my byliśmy z mamą w McDonald. I jadłem frytki. I czisburgera. I picie. I mama też jadła! Czisburgery. Trzy! I frytki. O taaaakie duże. Ale ciiii, to tajemnica, wiesz?
(Mały zdrajca).

😳 Dżizas. Te zajęcia logopedyczne, to samonapędzająca się katastrofa! 😏 Myślałam, że słowa będą ćwiczyć, a tu już wyższy level pt. Donosiciel. 🙄 Mistrzostwo.

Po szkole wracam do domu zmęczona nieziemsko. Otyłość plus 4 piętro to nie jest dobre połączenie. Wtaczam się do domu narzekając i sapiąc jak jest mi gorąco.
- Chcesz wiatrak? - zapytał mój mały synek.
W pierwszej chwili nie zrozumiałam, nie połączyłam kropek.
Nie, nie chce, dziękuję. Po co mi to? 🤔
- To może otworzyć Ci okno?
Dopiero za drugim razem załapałam. Dziecko chciało mi pomóc, jak jest mi tak gorąco. 🥰 Mały, kochany mądrala.

Jechałam dzisiaj z Adusią na zajęcia Wwr. Jechałyśmy taksówką i Adzie buzia się nie zamykała, cały czas o coś pytała Pana kierowcę. Powiedziałam do niej, że jest dzisiaj bardzo rozgadana, a ona do mnie z wielgachnym uśmiechem "a w Tobie jestem zakochana!" I dała mi buziaka. ♥️ Wesołych Świąt dla Was wszystkich. Niech marzenia się spełniają 😘

Jedziemy autem. Narzekam, bo znowu coś zapomniałam.
Mały wzdychając: no to PIĘKNIE! 🙄

😃
Papillonek skąd jesteś z lubelskiego. Jeśli z terenu powiatu bialskiego to w poradni PPP powiatowej robią diagnostykę Neuroflow i później terapię, to jest dużo tańsza niż Tomatis i mniej obciążająca , bo nie ma słuchawek kostnych. Co do tego słyszenia jakby nie słyszał całych wyrazów, to pewnie ma nowe bezdźwięczna bardzo specyficzna dla osób mających problem z przetwarzaniem słuchowym. U nas 6 logopedów nie zorientowali się co jest nie tak z córką, wiecznie słyszałam że za mało pracujemy w domu. Dopiero logopedia w nowej szkole zdiagnozowała ja prawidłowo, okazało się że ma specjalizacje z neurologopeda i pracuje w szkole specjalnej gdzie są dzieci z autyzmem i była Świerzno po szkoleniu z zaurzen przetwarzania słuchowego. ciągu roku intensywnej terapii, córka poszła bardzo do przodu z mową, gorzej z pisaniem że słuchu było ale to też wypracowaliśmy.

My jesteśmy z okolic Kazimierza Dolnego, to jest powiat puławski. Jedyne wsparcie w PPP to biofeedback, ale nie polecali tego mojemu małemu.
O Kazimierz. To jest chyba najczestsza destynacja na niedzielną wycieczkę w moich okolicach. Na tyle daleko, że nie jest się często, ale na tyle blisko żeby pojechać i trochę połazić w ciągu jednego dnia. Mam dużo miłych wspomnień z Kazimierza, także pozdrawiam 🙂 a Puławy znam jeszcze lepiej 😉

Ja też nie polecam biofeedbeku, bez rzetelnych badań EEG wcześnie(a takie gabinety komwrcyjne też się zdarzają), bo jeśli program jest źle dobrany to może więcej narozrabiac niż pomoc, miałam taki przypadek w pracy. Jakbyś miała pytania o terapię, jakieś pomoce, dodatkowe zajęcia to pisz. Mama w spektrum, żona męża w spektrum, dwójki dzieci w spektrum to prywatnie, zawodowo terapeuta, diagnosta spektrum autyzmu i SI oraz w niedalekiej przyszłości psycholog.

reklama
Kochani. Zdrowych, pogodnych, wesołych świąt Bożego Narodzenia. 🥰
received_269612912791210.jpeg

U nas "dzieje się". Udało się zebrać na 5 serii terapii Tomatisa. Już nie muszę martwić się, czy wystarczy na 2 serię, czy zaczniemy trzecią? Jest na wszystkie 5. To się pewnie zejdzie z 10 miesięcy, bo po pierwszej serii jest 4-6 tygodni przerwy, ale mamy to! Jejka, tak bardzo się cieszę. 🥰 Jestem przeszczęśliwa. Nie wiem kto aż tak bardzo chciał pomóc mojemu małemu synkowi, ale z całego serca DZIĘKUJĘ. Nie potrafię wyrazić jak bardzo jestem wdzięczna. Dziękuję za zaufanie. Nie zawiodę.

Do góry