reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 miesięczne dziecko nie spi 16 godzin

reklama
Tak małym dzieciom nie podaje sie wody.
Spanie od 20 do 5/6 to normalne nocne spanie.
Może własnie nie bujaj godzinami? Musisz potestować. Fizjk, osteopata też może pomóc.
Ale on zasypia od 20 do 22 ( karmienie )
Potem karmienie 01 i kolejne 04-05 i koniec spania.
I od 5 do 20 spi może 20min łącznie więc to chyba nie takie normalne ?

nie fizjo a osteopata. Pomylilo mi sie. W Poznaniu i Warszawie przyjmuje grnialny Radosław Sikorski. Mega polecam! Moze maleństwo ma jakieś napięcia albo inne problemy i osteopata pomógłby wam
Byłam u neurologa i stwierdziła bardzo małe napięcie i skierowała nas do okulisty gdzie jak się okazało przyjmuje od 4 roku życia
I przepisała wit B6

Moja córka tak miała. Nikt mi nie wierzył, że śpi w dzień 2x po 10/15min.
Niestety tak jej zostało. Ma zaraz 17mies. W nocy śpi 7-8 godzin a w dzień w pewnym momencie nic nie spała. Poszła do żłobka i ok 12 śpi 30/60min.
Z czasem przestała marudzić. Energię czerpie chyba z powietrza.

Ale on zasypia od 20 do 22 ( karmienie )
Potem karmienie 01 i kolejne 04-05 i koniec spania.
I od 5 do 20 spi może 20min łącznie więc to chyba nie takie normalne ?
takie spanie nocne jest normalne.

Napisałam Ci, musisz próbować znaleźć sposób na to dzienne spanie. Też miałam moment, kiedy wydawało mi się, że syn wcale nie śpi, uporządkowaliśmy drzemki i zaczęłam mocno pilnować okien aktywności. Spał głównie na mnie albo obok mnie i się ułożyło wszystko. Nigdy nie bujałam.

Ale istnieją też okuliści, którzy przyjmują noworodki i niemowlęta, więc po prostu trzeba podzwonic i znaleźć takiego. Pewnie neurolog ma w tym swój cel, na przykład sprawdzenie dna oka.

reklama
Takie spanie nocne to było marzenie u mnie jak córka miała 2-4 miesiące. Moja budziła się co pół godziny, co godzinę, w środku nocy potrafiła się obudzić już wyspana 😅. W dzień bardzo słabo spała. Drzemka co najwyżej 30 minut, często mniej, nigdy więcej. Co prawda kilka razy w ciągu dnia, ale nadal za mało żebym ja mogła odpocząć. U mnie sprawdziło się spanie w domu w wózku. Moja Mała miała kolki, może dlatego tak spała mało, no ale to byś zauważyła. Bardzo lubiła zasypiać na klatce piersiowej u Tatusia, u mnie rzadziej, bo chyba jej piersi przeszkadzały, bo jednak nie było tak równo 🤣. Chyba bicie serca ją uspokajało. Do prawie 10-11 miesiąca w ciągu dnia nie chciała spać w łóżeczku dłużej niż te pół godziny, teraz jak ma 13 miesięcy to już spokojnie przesypia na jednej drzemce 1-2 godziny.
Też szukałam pomocy ma różnych forach, wszyscy mi pisali, że każde dziecko jest inne i trzeba się go "nauczyć", znaleźć sposób, wkurzalam się, bo takie rady to sobie sama umiałam dać, ale kurde były prawdziwe 😅🫣.
Znajdź tego okulistę skoro neurolog Cię skierowała, pójdź do fizjo, oni są na prawdę pomocni czasem no i szukaj, szukaj swojego sposobu 😇. Powodzenia!

reklama
Do góry