reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☹️

olka26

Początkująca w BB
Długo mnie tu nie było więc tak w skrócie moja historia. Od 3 lat z mężem staramy się o dziecko. Mąż robił badania nasienia i okazało się, że wszystko jest ok. Więc ja postanowiłam się przebadać . Miałam jakiś czas temu robioną drożność jajowodów. Niestety okazało się, że jeden z jajowód jest nie drożny ☹️ Niby czytałam na ten temat, że z jednym jajowodem drożnym jest możliwość zajścia w ciążę ale ja już chyba powoli tracę nadzieję na to , że się w końcu uda. Od czasu zabiegu to już chyba całkiem straciłam tą nadzieję. Nie wiem czy mam jeszcze w sobie na tyle siły aby dalej walczyć o to ukochane maleństwo aby w końcu się udało ☹️

reklama
Bardzo mi przykro że Cię to spotyka ale jeżeli drożność jajowodów jest jedynym problemem to jest cała masa kobiet, które z jednym jajowodem zachodzą w ciążę. Nie poddawaj się.

Bardzo mi przykro że Cię to spotyka ale jeżeli drożność jajowodów jest jedynym problemem to jest cała masa kobiet, które z jednym jajowodem zachodzą w ciążę. Nie poddawaj się.
Prawdopodobnie tak. Dużo naczytałam się o tym, że z jednym można zajść w ciążę ale po 3 latach starań już tracę nadzieję

Prawdopodobnie tak. Dużo naczytałam się o tym, że z jednym można zajść w ciążę ale po 3 latach starań już tracę nadzieję
Ja mam usunięty jeden jajowod i 3 ciążę za mną. Dość szybko udało się zachodzić. A jak hormony u ciebie, może jest inny powód?
Jak z owulacja?

A chodziłaś na monitoring sprawdzać czy owulacja jest i czy jest prawidłowa ?
Nie trac nadzieji, wiem że łatwo się mówi

Ja mam usunięty jeden jajowod i 3 ciążę za mną. Dość szybko udało się zachodzić. A jak hormony u ciebie, może jest inny powód?
Jak z owulacja?
Szczerze to nie wiem lekarz który mnie prowadził nie sprawdzał tego . A owulacji nigdy nie czuje kiedy mam. Każdy z kim rozmawiam mówi że coś tam czuje a ja totalnie nic

No to kochana zacznij badać hormony, bo możesz mieć problem wcale nie z jajowodem.
Wejdź na staraczki dziewczyny podpowiedzą jakie hormony warto zbadać

Dokładnie. Musisz wybrać się na monitoring cyklu i sprawdzić jak przebiega owulacja bo może tak być że masz cykle bezowulacyjne i będzie potrzebna np. jakaś stymulacja.
Lekarz powinien Ci to zaproponować skoro już dłuższy czas się staracie.

reklama
Do góry