reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Katiuszka ja w sobotę kupiłam piersi z kurczaka w lidlu i do dziś w lodówie siedzą.. z tym że ja mam plan.. mam taki boczek w plastrach, w piersi zrobię kieszenie, włożę kawałek mozarelli i suszonego pomidora, zawinę pierś w boczek i na 20 min. do piekarnika :tak: cieszy mnie to że i pierś i boczek jest w zamknięciu bo do tej pory robię zupełnie coś innego a cycki czekają na swoją kolej.. do lipca jest termin więc się nie spieszę :baffled::sorry::eek:
Szyszka co dzień bedziesz czuła więcej i więcej :tak:

eM zazwyczaj jak z pracy przyjedzie, zaczyna gadać a Maluch fikać.. albo jak rozmawia z brzuchem.. bo jak np. Mały rozbraja a eM dotyka brzucha - Maluch przestaje - śmieję się wtedy że oszczędza Tatusia ;-) ale jest i tak że jak się zamachnie to eM aż się zaśmieje :tak:

no właśnie Szyszka.. koniecznie zaraz po wizycie do kompa i zdać relację musisz!!!!!!!!!! :tak: może Wasze fotogeniczne Dziecko da się sfotografować i ewidentna ewidentność bedzie udokumentowana ;-):tak::-)

wszystko opisze, foto pokażę, powiem żeby robił jak bedzie co:-D
aaa Ania widzę ze mozzarelle zajadasz, to można w ciąży :confused:, wczoraj kupiłam, i nie wiedziałam czy można jeść, mam dylemat przy serach zawsze:eek: bo mascarpone uwielbiam w sosie z kurczakiem +ryz ale to wiem ze można:tak:
pyszny ten kurczak z boczkiem pewnie bedzie sama na weekend zrobie, mniam

to się witam kawowo, która dołączy?
Ania - ucałować Patryczkowe mieszkanko od ciotki! znaczy eMowi nakazać to całowanie cobyś wygibasów robić nie musiała

Kok.o - łączę się w bólu nocnych prac, w ciągu dnia u mnie też bez szans

Aleksis - zrób se grafik, ja też zapraszam:-D:tak:

KAsica - dziewczyny powiedziały już wszystko, masz o co walczyć, nic dodać nic ując. Trzymam kciuki

Gatto - znaczy, że świecisz?:-D

KAtiuszka - wierz mi, przy drugim dziecku będziesz się z siebie śmiała wspominając Julkowe początki

Zuza - zazdroszczę wakacji, piękne miejsce

aaa, Tere Fere - gratulejszyn! grzeczne dzieci to dar niebios, mam porównanie

ja na dziąsła polecam - dentinox, u nas bobodent nic nie dał

a na kurczaka mam przepis, podobno super, tyle, ze jeszcze niewypróbowany, wrzucę Wam wieczorem, bo coś mi się młoda budzi

Ostatnia edycja:
z serami to jest tak że można wszystkie pasteryzowane.. jadłam mozarelle na pewno, mascarpone w tiramisu (bezalko.) też.. tonami mogłabym ser żółty.. w sumie jem to wszytsko po czym zgagi nie mam ;-):tak:

Alex__ sama ledwo paznokciami u nóg mogę się zająć ;-) a brzuch.. jedynie dotknąć mogę :tak: a eMowi jak się tylko zjawi przekaże, a niech nas trochę porozpieszcza :-) :***

Ostatnia edycja:
katiuszka - ja tą samą maść co alex polecam czyli dentinox, u nas kilka razy płakał zamiast spać i gryzł paluchy to wtedy dawałam paracetamol i zasypiał spokojnie ale to tylko sporadycznie. Generalnie juz od kilku miesiecy co wieczór mu smaruje przed spaniem dziąsła. I czasem , rzadko w ciągu dnia jak widzę , że mu przeszkadza coś. Gryzaki średnio lubi, raczej wywala je, smoczka nie używamy.:-)

szyszunia - też obstawiam Córcię :tak: chłopaki wcześniej dają znać :-)

Mnie wzięło na megaporządki, jakieś szafy, rupiecie, hmmm chyba w sumie wiem dlaczego.
Odezwała się do mnie moja baaardzo dobra przyjaciółka sprzed kilku ładnych lat. Wyszła za mąż za mojego kolegę z pracy, strasznego dupka:-D I przez to w sumie znajomość się urwała bo ona znała moje zdanie na jego temat a ja jakoś nie miałam ochoty się z nim spotykać.
Teraz ma mnie odwiedzić za 2-3 tygodnie a z niej to dopiero Perfekcyjna Pani Domu:tak::-D

A oto Oli w wanience , Dmuchana wanienka turystycz.79/51/33 Bestway 51113 (3313986139) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2013-06-26 14.35.55.jpg

Jest taka pochylona bo ją na siłę wpakowałam w fotel zeby nie wypadł z niej, ale naprawdę fajna, ma mięciutkie dmuchane dno ale ogólnie jest dość sztywna.

Załączniki

• 2013-06-26 14.35.55.jpg
    2013-06-26 14.35.55.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Już wróciłam, nieprzyjemnie na zewnątrz jak nie wiem. Pada, wieje, zimno. Przywiózł mnie kolega, bo akurat wpadł, dzięki Bogu.
Okazuje się, że muszę neta zmienić w salonie tzn abonament i kamerki będą chodzić.
Mały zrobił mi kupsztala i natychmiast usnął. I co ja mam z nim zrobić?????????????????

Ani@kNo właśnie nie wiem o co chodzi eMowi. Mały jest po prostu Aniołem,:blink: sąsiedzi nie wiedzieli, że jest dziecko w domu do póki na spacerze mnie nie zobaczyli, a on nie chce drugiego. Może mu zmięknie rurka, jak miną ze 2 lata.:tak:
Widzę, że masz gust podobny do mojego jeśli chodzi o imiona. Ja miałam podobne typy.
Moje dziecię miało to samo, co Twoje. Tylko eM dotykał brzucha, albo kto kolwiek i od razu spokój.:dry: Ja mówiłam, że złośliwiec jak tatuniu....hihihihihi:laugh2:

Szyszunia ja myślę, że to to. Na początku to właśnie takie przelewanie jakby w jelitach. Jakby bąbelki powietrza się przesuwały.

katiuszka a jakiej maści używasz? Bo słyszałam, że dobra jest jakaś bobo...coś tam. Ma lignokaine czy cóś.
EJjjj czemu Julek myślisz, że będzie jedynakiem? Nie chcecie już, czy jest jakaś jeszcze przeszkoda? No ja chciałam już Polę jak przeczytałam Gretkowską "Polkę" jakoś wtedy spodobało mi się to imię.

Muma wanienka fajna, ale synuś pierwsza klasa. Śliczniusi!:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
26.06.13.jpg
haaa! Bobuch pokazał tylko pupę:-D:-D:-D tak się obrócił ze nie było opcji!:eek:
A mamusia mówiła ze do lekarza idziemy się pokazać, to jak na złość. Juz od małego się nie słucha.:tak:
Nie zawiodłam się bo czytałam ze tak może być, ale usłyszałam ze jest zdrowe, serce biło ze dwa razy szybciej niż moje:-)
Nasze wyniki ok, lekko hemoglobina spadła, ale jest na 11,6, kazał jeść warzywka, owoce. Trzeba się martwic jak spadnie poniżej 11.
Ahh jestem szczęśliwa. Kolejna wizyta 2/08 tuz przed Panieńskim(3/08):-D:-D:-D

Załączniki

• 26.06.13.jpg
    26.06.13.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 26
Do góry