reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

wpadłam na chwilkę:-)
Kotlety zrobione, takie full wypas z pieczarkami i serem żółtym:tak:a co?!!! niech patrzą, że jak się ma dziecko to można dobrze ugotować hahaha;-):-D:-D:-D bo oni z tych co bardzo wygodniccy..ona w kwietniu 40-stka, on 42...nie mają dzieci, bo odpowiada im takie życie jakie mają, tzn. na razie...bo kiedyś to chyba chcą dzieci:shocked2: ale kiedy??? nooo ale ich sprawa...co mnie to...
Dziewczyny, odkąd daję młodemu te warzywka to coś mi mleka mniej pije...to normalne?:confused: warzywka zje przed południem, no to nie zgłodnieje do po południa? teraz prawie na siłę mu wcisnęłam 130ml, a zawsze pił 150 bez mrugnięcia okiem. No nic...pewnie mu tyle nie potrzeba, jakby był głodny to by wypił chyba...
Aleksis a weź, bo jak Cię trzepnę wirtualnie...stara baba się znalazła!!!:szok: no wiesz co?!!!!! ale rozumiem...dziś paskudny dzień, bo pierwszy dzień @....wszystko rozumiem...ale od jutra proszę brać mi się w garść i dalej do boju!!!!! NO!!!!!!:tak:
kok.o spocone nóżki w lecie to niedobrze??? zaraz idę młodego wymacać:-p bożeeee jakbym tu poszła do hinduskiego lekarza i powiedziała, że synek ma spocone nóżki w lecie, to serio!!! wysłałby mnie na leczenie:-p eeee to ja naprawdę idę z młodym do polskiego lekarza na dokładny przegląd...już się boję co mu znajdą:sorry2:
Ani@k jak najbardziej woda ma duży wpływ na smak kawy i herbaty:tak: noo a to, że ją jeszcze ktoś zrobi i poda- to już w ogóle polepsza smak:tak::-)
Alex jak zwykle w przecenach siedzi:-) skąd Ty to wszystko wiesz co? gdzie? kiedy?:szok:;-) aaa ja chyba jutro uderzę do Sport Direct:tak: muszę sobie adidaski kupić, a tam zawsze takkkieeee fajnnneeee ceny;-)
A ja Wam powiem, nie żebym chciała kogoś wkurzyć...ale parę dni jakoś tak wyszło, ze nie zjadłam dobrze w ciągu dnia, dopiero na wieczór jakis obiad zjadłam...i wczoraj spodnie zrobiły się luźniejsze w pasie:szok::tak::-) eee to nie jest tak źle...wystarczy ciut mniej jeść i obejdzie się bez zumby, ćwiczeń, jakiś drakońskich diet:tak: OBY!!!!!!
lecę zerknąć na filety, bo jak spalę, to dopiero będzie obchiach:sorry2:

reklama
Cześć dziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie, bo udzielałam się coś koło 2550str, ale nadal Was czytam czasem:-)

Całuję katiuszka i gatto :*****************, ciągle gdzieś się spotykamy.

aaronka
też czasem wpadamy na siebie, buziak.

Serdeczne gratulacje Ani@k, rozwiązanie już niedługo;-)

No i wszystkim młodym mamusiom gratuluję
Muma
Alex
Pieknszyszunia
(gratulejszyn jeszcze przyszłego ślubu)

Pozdrawiam wytrwałe staraczki. :happy2::happy2::happy2:

Widzę, że została już stała ekipa. A co tam z bzzzz??

katiuszka odnośnie jedzonka, to jak wiesz mam też dylematy co do mojego łobuziaka i znalazłam taką tabelkę.Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym - 1000 Pierwszych dni dla zdrowia Wiadomo, że to tylko sugestia i każdy głodomorek inaczej je. Ja oczywiście podam tak jak zalecają po 4m-cu jakąś papkę.:-)

oooooooo tere fere !:-) gdzieś Ty sie podziewała jak Cie nie było?;-):-) widze ze Tymuś (Timuś ???:confused:) uśmiechnięty wesolutki ma sie dobrze:-)
katiuszka wiesz co, to raczej chyba na wiosne było, polazłam z samego rana na szczepienie i przykryłam Młodą kocykiem. Okazało sie,ze ciut za ciepło ją ubrałam, kocyk złożyłam na jej nożkach no wiec sie chyba troche spociły. Czytałam o objawach niedoboru wit.D ale tam chyba nigdzie nie bylo naoisane o pocących sie nóżkach:confused::eek: No i przekonana nie jestem, ale na wszelki wypadek podaje 2 kapsułki i obserwuje, czy nie ma przypadkiem objawów przedawkowania:sorry:

hej tere fere:-) nooo my to często na siebie wpadamy:tak: dzięki za stronkę...już ją studiowałam:-p ja to chyba pół internetu już oblookałam;-)Mój juz papki wcina, z tym, że muszę mu przerwy między karmieniami mlekiem wydłużyć do 4 godzin. Normalnie pił co 3, sporadycznie co 3,5. No ale teraz ja zje takiego ziemniaka z dynia, to chyba go zatyka i nie chce mleka. teraz na wieczór miał przerwę 4 godziny i wciągnął 210:szok::tak:
kok.o a jakie są objawy przedawkowania? wiem, że wujek google o tym pisze, ale ja już nie mam siły dzisiaj na szukanie, bo jeszcze znajdę coś co może Julkowi dolega i dopiero będzie:sorry2:a może wiesz jak się objawia niedobór tej witaminy? ooo!!! muszę i o to zapytać lekarza w Polsce...chyba sobie listę zrobię:sorry2:
Szwagier z żoną pojechali...kurdę jakos tak dziwinie...pod koniec maja jedyna bliska mi koleżanka wyjechała do Szkocji, teraz szwagierka...samiutka zostałam:-( tzn. z Julciem i eMem...ale to nie to samo:-(a propos Julcia...matko jaki dziś był marudny!!! wszystko, dosłownie wszystko było na "nie":no: nawet na rękach źle...a gryzł wszystko co mu wpadło w ręce...nic tylko zębole...matko przenajświętsza...jak to przezyć??? dopiero jeden dzień a ja już mam dość:sorry2:
Spadam do łóżka, bo jak znowu zrobi pobudkę o 4 rano, to się przewrócę na stojąco chyba...a w planie mam shopping;-)
Do jutra babeczki!!!

Hejka,

tere fere
Gratulacje Mamusiu ! :tak: Ten Twój Timuś to widać pozytywne dziecko ;-):-) Oby tak zostało :tak:

katiuszka
Julka brała więcej wit. D bo jej się strasznie główka pociła i faktycznie teraz upał a Olek nie ma takiej jak ona miała. Może od tego..
Co do zębów to my mamy dwa nowe !!:tak: TEraz ma dolne jedynki już ładne duże i do tego lewa górna dwójka i prawa dolna dwójka. Tak sobie rosną jak chcą ale jak pociągnie cycka nimi to :szok: I śmieje się potem perfidnie:-p
Odpoczywaj bo ciężki dzień przed Tobą .

SPokojnej nocy, u nas burza będzie znów:baffled:

dzięki Muma *** Julkowi ani główka ani stópki się nie pocą:-p ale zobaczymy w Polsce jak będa upały, bo tu to nawet nie ma jak sprawdzić, chyba, że wsadzę go pod pierzynę z piór i to w wełnianych skarpetkach:-D;-)A tere fere mi pisała, że Tymek śpi od 20 do 5 rano, zje i śpi do 9:szok::tak: eee takiej to dobrze, nie?;-)
dobra...spadam, bo faktycznie może być ciężko:cool:

Dzień dobry deszczowo, nie nie ulewnie....
jak mnie się do pracy nie chciało wstać, oj prze okrutnie....jeszcze jak zobaczyłam ta pogodę za oknem to nic tylko wskoczyć pod kołdrę.
Jak lubię pracować to juz odliczam do pt.:cool2:
Mamusie juz wstały czy leniu****ecie w łóżeczkach?
Jak jest taka pogoda to mowie sobie , szkoda ze na L4 nie jestem:-D:-D:-D
Dziś odbieram wyniki moczu i morfologii, a jutro wielki dzień :-). Jak to śmiesznie jak żyje się od wizyty do wizyty.
Wczoraj na bb na temacie Mamy 2013 , dziewczyna napisała ze dziecko w niej od 3 tyg nie żyło, ale jak to możliwe, bezobjawowo tak. Przykre strasznie.

katiuszka kiedy to juz do PL startujecie?;-)
tere fere no my się nie znamy, wiec miło mi, ale widzę ze bobasek zabawny:-D
Zuzu no wieści słabe, ale Wy tylko z jednego ośrodka możecie się starać?
Alex, ja zakupoholiczka, nieeeeeee:cool:, skądże znowu:-), no dobra tylko na wyprzedażach :-D:-D:-D

oki lecę po herbe, bo mam cale getry mokre, trochę się muszę ogrzać...aaaa no i popracowac

cześć dziewczyny!!!!!!!!!
Aleksis,serdecznie Cię przytulam!!!!!!!!kurcze,że też wredna suka @ musiałą przyleść no!!!!!!!!!!!!!wcale nie pisz,że jestes stara!!!!!!!!!!zobaczysz jeszcze będziesz rodzić ,jak młoda wiśnia:):)!!!:tak:
Wczoraj u dr.byslismy.......mamy 2 wiadomości...1 dobra,2 gorsza.....:-(....ta gorsza jest taka,że Adam ma wysokie ph nasienia,ma 9,a dr powiedział,że powinno byc tak 7,5-8 to wtedy jest ok,a to wysokie ph nie bardzo mu się podoba:no:,na wyniku miał tez napisane obecne zlepy plemników,co jemu tez nie spodobało sie,chce,żeby Adam raz jeszcze posiew zrobił,na bakterie:-:)-:)-:)-(........
Lepsza wiadomosc jest taka,że ogólnie wynik sie poprawił:tak:,tzn.plemników jest dużo,gęstość nasienia jest ok i .......................możemy spróbować iui z takim wynikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!,bo jest znaczna poprawa w ruchu,gęstości i liości spermy!z reszta sama widze,jak było na poprzednich wynikach,a jak jest teraz!!Tylko to ph mi spokoju nie daje:-(dr.chce raz jeszcze sprawdzić jak ma posiew,czy jest aby wszystko dobrze,czy czasem zaś się coś nie przyplątało:-:)-(,mówie wam dziewczyny,chwilami mam serdecznie dość!!!!...i zupełnie tak jak Aleksis,mam wrażenie,że marzenia i pragnienie dziecka jest coraz bardziej ulotne,coraz bardziej poza naszym zasięgiem:-:)-:)-(

hejka:-)
Melduję się ja i Julek:tak: Dzisiaj wstał o 6:30, ale nawet w spokoju pobawił się do 8. Teraz zjadł kleik i pewnie zaraz pójdzie spać...no a ja nie:eek: Noc była ok, ale daliśmy mu na noc 2ml paracetamolu...wieczorem było widać po nim, że go bolą te dziąsła, miał 37,3...wiem, że to nie jest jeszcze gorączka, ale główkę miał cieplejszą niż zwykle. Nie wiem czy ten lek tak na niego zadziałał, ale bardzo ładnie, spokojnie spał. Myślicie, że można mu od czasu do czasu dawać:confused:
Muma mam pytanie:sorry2: jak za bardzo Cię męczę, to napisz, żebym dała Ci spokój, oki?;-)chodzi mi o te zupki...od dzisiaj dam mu marchewkę, a potem chcę zupkę jarzynową. No i w tym schemacie żywienia niemowląt na mm jest napisane, że takie dziecko jak Julek zjada ileś tam razy mleka, raz zupkę i tarte jabłko lub sok. Ta zupka ma być zamiast jednego posiłku, tak na obiad, nie? no ale trzaba zaczynać od łyżeczki, dwóch...wiem, że Ty od razu dawałaś więcej, tak 1/3. Ale to jeszcze nie będzie pełny posiłek chyba...to jak mi zje tą 1/3 zupki, to po tym trzeba uzupełnić mlekiem? a codzinnie zwiększać dawkę tak, żeby za iles tam dni zjadał już cały słoiczek? a ten owoc z przedpołudnia daje się potem na podiweczorek, tak? Jak wszystko się zgdza co piszę, to chyba w końcu załapałam o co biega:-p;-)
szyszunia startujemy 7 lipca, czyli za ciut mniej niż 2 tygodnie:tak::-) ciekawa jestem jak to będzie z małym w samolocie:eek: no nic...damy radę te dwie godzinki:tak:
Wiecie co, Julek od dwóch dni robi taką głupią minę, że szok!!!:szok:najpierw robi usta w dziubek, a potem idą mu w podkówkę:eek: dawniej jak tak robił, to wiadomo było, że się zaraz rozpłacze. A teraz coś mu się ubzdurało i tak robi non stop...brzydko to wygląda, no ale jak mu gadam, żeby przestał, to se nic z tego nie robi:no:;-):-) mam nadzieję, ze mu przejdzie przed wylotem do Polski:sorry2:
A wczoraj leżała na podłodze na macie, bawił się zabawkami zawieszonymi nad nim. Za parę minut już było słychać, ze mu sie nie podoba. Wchodzę do pokoju, a pałąk z zabawkami złożony, Julek przemieścił się z maty i do połowy wlazł pod fotel:szok: mało tego!!! ściągałna siebie koc z fotela:szok: matkooo obok stoi stół, teraz mam taki dość długi obrus...jakby skubany pociągnął zamiast tego koca obrus, to by sobie ściągnął wszystko na głowę:szok::eek: chyba muszę pomysleć powoli o jakimś kojcu...barierkach:confused:nooo zacznie się...Muma Ty to już się musisz szykować, bo jak Oluś w końcu załąpie jak wystartować, to będziesz biegać przed nim i usuwać potencjalne zagrożenia:tak:
Oki, idę coś zjeść i młodego na matę przełożyć, bo tak walczy, ze już nie mogęęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

reklama
witam się i jak ,

dzisiaj jakiś nerwowy mam dzień ,@ nie ma ,objawów brak a ja chcę akurat w tym miesiącu już ,teraz !!!!!

katiuszka no trzeba już się przyzwyczajać do myśli ,że wszystko na wysokości dziecka będzie pościągane i chowane na wyższe półki :tak:;-)
szyszunia mi też się wstać nie chciało ,obudził mnie telefon M o 8 bo ambarasu na dole dziadek z opiekunem narobili,że dziadek się źle czuje i takie tam ,schodzę pytam się o co ho? a dziadek ,że nic :dry::wściekła/y:no rzesz przecież dzwonią o M ,że już umiera źle się czuje a do mnie ,że ok :eek::blink::sorry2: no i weź bądź mądry ,zmierzyłam ciśnienie ok ,mogłoby być lepsze ale w tym wieku 86 no to trudno,żeby miał niemowlęce albo nastoletnie i tempka ciała też spoko ,więc kazałam okład zimny na czoło i twarz bo go gorące poty oblewają mówi,ale też przy takiej ilości leków nic dziwnego :-:)-:)-(
ja nie wiem co to będzie jak pojedziemy na urlop :no::no:

katiuszka w samolocie nawet Julek nie poczuje podróży :tak:

kasica to teraz ja bym na Twoim miejscu do IUI podchodziła i nie czekała na nic

Do góry