reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczyny!!!
Ja na moment, bo młody kimnął, a ja mam do zrobienia duży obiad...eee no na 4 osoby, ale jak dla mnie to duży:-p Brat mojego M. z żoną wyjeżdżają dziś wieczorem do Polski na stałe i przed wyjazdem wpadną na obiad, bo ich chałupka już sprzedana i dziś oddają klucze...Kurdę...dziwnie tak...po 18 latach...zobaczymy jak się odnajdą w polskiej rzeczywistości:confused:
Muma ja nie mam w domu tego ekspresu, bo ja jestem średni kawasz, ale kiedyś do POlski na pewno sobie kupię. Piłam kawki z niego jak pracowałam. Mnie smakowały:tak: tylko minus, że te kapsułki dość drogie...ale są takie ekspresy, że i na kawę sypaną i na kapsułki. Kupiliśmy dla szwagra na prezent ślubny z firmy DeLonghi (jakos tak się pisze) No i dawaj znać jaka ta wanienka, chociaż mój M. powiedział, że kupujemy zwykłą plastikowa i zostaje w Polsce.
Alex ja kupiłam tą wit. D, dawałam chba przez tydzień tylko, potem się naczytałam, że tutaj to w ogóle się nie podaje, a w Polsce już też się odchodzi od tego. NIe wiem w co wierzyć...tutaj lekarze mówią, że jest wystarczająco dużo!!! :szok: słońca i nie trzeba!!! nooo jak tu jest dużo słońca to ja jestem zakonnica;-) ale oni twierdzą, że minuta dziecka na słońcu wystarcza na dzienne zapotrzebowanie na tą witaminę. Mówisz, zeby jednak dawać? aaaa już sobie przypomniałam, ale ze mnie sierota...ja nie podaję, bo karmię mm, a tam już jest odpowiednia dawka:tak: bozeeee...ale debilka ze mnie:sorry2:
Aleksis :-:)-:)-( ehhhhh aż nie wiem co napisać...a już myślałam...No nic, nie ma co wracać do tego co było, trza życie brać za rogi i walczyć dalej!!!! Mocno Ci kibicuję i wierzę, że sie uda!!!!!
Dziewczynki, muszę uciekać, bo filety z kurczaka mnie wzywają;-):-) hmmmm co one chcą ode mnie????;-):-D
Wpadnę później!!!
Miłego dnia!!!!
aaa mama mi dziś mówiła, że moja kuzynka,która będzie chrzestną lata po sklepach i szuka sukienki, butów, torebki:dry: ale się wystroi!!! a mama dziecka nic nie ma jeszcze:cool:

Ostatnia edycja:
reklama
mają do sprzedania (mieloną lub w ziarnach) tą co serwują z ekspresu.. pytałam kiedyś pewnego miłego pana który musiał pomóc w obsłudze urzadzenia ;-) aaa i ta ich kawa jest bez nazwy..

się zaczęłam zastanawiać czy wody specjalnej jakiejś nie używają.. u mnie np. jest miejska woda i herbata jest średnio smaczna natomiast u mojej Mamy ta sama herbata smakuje o niebo lepiej..

chyba czeka mnie kolejny spacer na kawkę.. spytam o wodę :-D albo moze nie...

Ooo i katiuszka mi przypomniała , ja daję codziennie jedną kapsułkę wit D Olkowi. Julce też dawałam dopóki karmiłam.
Trzymaj się katiuszka , też mam dziś filety, leżą i patrzą nie wiem co z nich będzie jeszcze:-p I dzięki za info o ekspresie, a ja tak wypytuję bo dziś są do 50 % tańsze - jakby któraś chciała, może na jakiś prezent:tak:

Ani@k - kawa no name mówisz ...:cool::-p A z tym, że lepiej u kogoś smakuje to wiadomo - zawsze lepsze jak ktoś zrobi i poda:tak:

Tak z ciekawostek to klasa Julki brała udział w projekcie jakimś w zeszłym roku i badali dzieci czy mają właściwość ilość wit D w organizmie, I wiecie, że TYLKO Julka miała w normie ? Masakra, ale jak słucham co dzieci jedzą i piją na co dzień to włos się jeży. Do tego teraz dochodzi jeszcze u panienek odchudzanie podchodzące niestety pod anoreksję.
Mnie i mojej córci to nie grozi :-D

Choć, wiecie jak zdałam na studia to chciałam szybko schudnąć, i przez 3 miesiące wakacji prawie NIC nie jadłam, woda i jabłka. Mówiłam mamie, że już jadłam śniadanie , obiad a kolacji nie jem bo się odchudzam. I biegałam rano. Przez te 3 mce schudłam 8 kg do 52 kg !! Ale przez następne 3 przytyłam 10 :-D Jednak opłaciło się rozpocząć życie studenckie jako superlaska;-) Dziecku tego nie opowiadam więc cichosza.

Ostatnia edycja:
Muma no ja też mam nadzieję,że tam wszystko po kolei i bez przekrętów.:cool:no nic czekamy,chodź w ciąży to się tak przygotowujesz te 9 miesięcy ,że to małe darte będzie w domu a tu zadzwonią jak będę gdzieś na imprezie i nagle trzeba będzie być rodzicem :sorry2:i wstawać ciut świt :confused2::confused2::confused2: a ekspres taki ładowany i spieniany to fakt trza stać ja na święta zawsze w kuchni szykowałam po 2 bo smakowały :dry: a ja właśnie mam ten co katiuszka pisze delonghi i na mieloną i na ziarenka:tak::tak: My z M wzieliśmy na raty sobie na święta;-)
katiuszka no to taki wystawny obiad ??:-p zdążysz sobie kupić ciuszki na chrzciny :tak:My mamy wesele we wrześniu ;-)

Ani@k dokładnie kielecki jest najlepszy majonez ale na razie muszę odpuścić i tylko śliną się zaspokoić co leci na myśl o kieleckim ;-)a kawę mają pyszną na statoilu :tak::tak::tak:zawsze zajeżdżamy gdzieś na trasie ;-)

ale u Nas duchota nie ma czym oddychać:confused2::confused2::confused2:

Muma kawa no name ale jaka dobra! :tak:

ja zawsze szczypior byłam.. 51, góra 52 kg ważyłam.. raz się wystraszyłam jak stanęłam na wagę i było 48 ale zawsze jadłam jak pracujący facet :zawstydzona/y:
a jak zaczęlismy autem do pracy jeździć, się mi nieco przytyło i tak zostało.. :sorry:

aaaaaa alex ja daje Młodej kwasy omega+witD, teraz 2 kaps.dziennie bo peddiatra kazała zwiekszyc dawke (z powodu spoconych stópek... w lecie:confused::baffled:)
hehehehehehe Muma ja tez sie wylaszczyłam wagowo jak sie na studia dostałam:-D:-D a potem to juz jakos powoli wracały te kilogramy na swoje miejsce;-):-)

Muma - my mamy cafissimo Cafissimo CLASSIC 288036 w Tchibo dokładnie taki, ja tam jestem zadowolona, kawa dobra, a tchibo często robi promo dla newsletterowców, wiec można przeżyć cenę kapsułek

edit:
Aleksis - trzymaj się Twardzielko! uda się, musi!

Ania, Szyszka - zerknijcie do agito.pl - mignęła mi wyprzedaż pościeli, rożków z feretti, jakieś laktatory, termometry, etc.

Ostatnia edycja:
Kasica moje kciukasy za dobre wyniki eMa i wizyte! Niech posypia sie II kreseczki

Se mysle, ze stara nioska jestem i moje jajca tez sie juz postarzyly. Bo jak wiemy komorki jajowe tez maja swoj czas.

Kurde, po prostu mialam zly timing w zyciu. Chyba na wszystko sie za pozno decyduje, jedynie slub byl wczesnie. Ale jak wiadomo, do tanga trzeba dwojga

Ta moja kumpela, ktorej nie widzialam od 1,5 roku, a mieszkamy tylko 25 km od siebie, urodzila teraz z lutym w wieku 37 lat swoje 3 dziecko. Nawet mnie jakos serdecznie nie zapraszala do siebie. Chyba nawet nie mam ochoty tam za bardzo pojechac...

Teraz bede pic znowu ziola ojca Sroki, wykonywac testy ow. od 13dc i chystac eMka. To i tak wypada przed wakacjami,ale mi juz wszystko jedno bo jak nie wyjade na wakacje to mnie zamkna u czubkow

Zuzanka moze to dobry pomysl z ta Chorwacja?Macie prywatne kwatery czy buchowaliscie w necie hotel? Wtedy pojechalibysmy autem, pare dni spedzili w jakims miejscu i potem gdzies indziej
Jak pomysle, taka kasa za bilety lotnicze to moze opcja wlasnego transportu ma sens

Aleksis pierdzielisz o tych starych jajkach , timingu itp Ale dobra, dzisiaj możesz.
Chciałam tylko przypomnieć , że ja mam 39 a mój eM 42 lata:tak:
Pij ziółka , rób testy , chyśtajcie się na zdrowie , już &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Aleksis my na prywatne kwatery bo nie drogo a ładnie i blisko morza ,2 lata temu też byliśmy w Chorwacji i zadowoleni wróciliśmy i byliśmy tydzień w Novi Vinodolski i tydzień w Makarskiej :tak:

marudź dzisiaj, tak jak Muma pisze nie poddawaj się bo jesteś jeszcze młoda!!!!

Do góry