reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Masz rację, byłam w typowo turystycznych miastach. W takim razie chciałabym spróbować takiej prawdziwej i pysznej włoskiej pizzy.

Ja jadłam w Wenecji i lepszą robię w domu:-D. Może kiedyś dane mi będzie zjeść prawdziwą włoską pizzę:confused:

To w przyszlosci jak wybierzecie sie do Wloch, zorganizujemy spotkanie i pojdziemy na dobra pizze:-)

Ja robię najprostszą pomidorową świata, tzn pomidory krojone z puszki duszę na masełku, dodaję odrobinę bazylii, pieprzu i jak zgęstnieją, dodaję bulionu warzywnego, może być z kostki, ok pół litra, odrobina śmietany i zupa gotowa.

Nikki zrobilam te zupke, nie mialam akurat puszki pomidorow krojonych, ale za to miazsz pomidorowy i zrobilam, i dobra wyszla i bede ja dzis jadla:tak:
tylko musze jakis odpowiedni makaronik kupic:-). Mniam mniam
I jest nieziemsko prosty, takze nic nie moze nie wyjsc:tak:

Ostatnia edycja:
U mnie na obiadek dziś ziemniaczki ,suróweczka i wątróbka z cebulką:tak:A i ogoreczki sie robią na małosolne(mogłyby sie robic szybciej)

To w przyszlosci jak wybierzecie sie do Wloch, zorganizujemy spotkanie i pojdziemy na dobra pizze:-)

Nikki zrobilam te zupke, nie mialam akurat puszki pomidorow krojonych, ale za to miazsz pomidorowy i zrobilam, i dobra wyszla i bede ja dzis jadla:tak:
tylko musze jakis odpowiedni makaronik kupic:-). Mniam mniam
I jest nieziemsko prosty, takze nic nie moze nie wyjsc:tak:
To super, ze smakuje!!

reklama
Znowu mi sie smak na pizze robi:-) koniecznie w tym tygodniu musze zjesc.

Ja z koei najlepsza pizze w zyciu jadlam w Neapolu - zwykla margherite i w Bolonii - to samo.
Prosta pizza z trzema skladnikami, a zawsze najlesza:tak:

Do góry