Obecnie jestem na urlopie bezpłatnym w szkole a w firmie na l4 (ciąża). Z dniem ostatniego sierpnia kończy mi sie urlop bezpłatny w szkole, poinformowałam dyrekcje o ciazy i o l4 w firmie -okazało sie ze w szkole wygasły mi w czasie urlopu bezpłatnego badania -zdolność do pracy i powinam zrobic ja w sierpniu, abym od wrzesnia mogła miec płatne l4 a potem macierzyński.
Czy moge wykonac badanie profilaktyczne i uzyskać zdolnosc do pracy na stanoiwsku nauczyciela pomimo ze przebywam na l4w firmie gdzie zajmowałam zupelnie inne stanowisko? Jesli nie to czy w takim przypadku jeśli jestem w ciąży to czy bez zdolności do pracy szkołą może mi od września wypłacać za l4 a potem macierzyński czy pozostanę bez świadczeń
Z pozdrowieniami
Małgorzata Durek
Czy moge wykonac badanie profilaktyczne i uzyskać zdolnosc do pracy na stanoiwsku nauczyciela pomimo ze przebywam na l4w firmie gdzie zajmowałam zupelnie inne stanowisko? Jesli nie to czy w takim przypadku jeśli jestem w ciąży to czy bez zdolności do pracy szkołą może mi od września wypłacać za l4 a potem macierzyński czy pozostanę bez świadczeń
Z pozdrowieniami
Małgorzata Durek