reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Cześć, w listopadzie wykryto u mnie HPV 42, CIN 1, LSIL. Aplikowalam żel deflagyn, 3 opakowania. Teraz kolejna cytologia i test na HIV. Tym razem HPV 42 i 68! Czekam na cytologię ale jestem załamana. Jak to możliwe że mam ,,nowy" typ 68,który kwalifikowany jest jako wysokiego ryzyka. Nie wiem co myśleć. Konsultacje dopiero mam 3 kwietnia. Dziewczyny co to oznacza. Co robić

reklama
Cześć, w listopadzie wykryto u mnie HPV 42, CIN 1, LSIL. Aplikowalam żel deflagyn, 3 opakowania. Teraz kolejna cytologia i test na HIV. Tym razem HPV 42 i 68! Czekam na cytologię ale jestem załamana. Jak to możliwe że mam ,,nowy" typ 68,który kwalifikowany jest jako wysokiego ryzyka. Nie wiem co myśleć. Konsultacje dopiero mam 3 kwietnia. Dziewczyny co to oznacza. Co robić
A kolposkopia i biopsja ? Miałaś robione ?

Hej, rozumiem twój stres. Myśle, że najbardziej znaczący będzie wynik cytologii i w zależności od tego co wykaże będą podejmowane dalsze decyzje jak choćby wykonanie kolposkopii i pobranie wycinków do badań.
Szczepiłaś się na hpv ?

Hej, rozumiem twój stres. Myśle, że najbardziej znaczący będzie wynik cytologii i w zależności od tego co wykaże będą podejmowane dalsze decyzje jak choćby wykonanie kolposkopii i pobranie wycinków do badań.
Szczepiłaś się na hpv ?
Nie, nie szczepiłam się.nir wiem czy to wgl ma jakiś sens jak jestem już 40 latka z dwójką dzieci itd

Nie, nie szczepiłam się.nir wiem czy to wgl ma jakiś sens jak jestem już 40 latka z dwójką dzieci itd
Mi ginekolog tłumaczyła że warto, dlatego że chroni przed zarażeniem się innymi typami hpv. Ja ekspresji białek nie miałam, miałam robioną kolposkopie z pobraniem wycinków

reklama

Załączniki

• Screenshot_20250329_121852_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250329_121852_Samsung Internet.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 29
Do góry