reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy wasze pociechy były ruchliwe w brzuszku?

Mialam łożysko na przedniej ścianie.
W brzuchu córka była raczej leniuchem, jej ruchy to było częściej przeciąganie się niż kopniaki. Teraz jest zdrową i pełną energii 3latką, ale jednak bardzo ostrożną i rozważną 😃

reklama
Synek był baaardzo ruchliwy w brzuchu, potrafił całe dnie mnie kopać i szybko zaczęłam czuć ruchy, a dzisiaj mam tak żywego prawie 3 latka, że codziennie go pytam skąd ma tyle energii, jest nie do zatrzymania 🫣

Cześć :) Mam do was pytanko, czy wasze bobasy były spokojne czy fikały w brzuchu? I czy to wpływało też na zachowanie dziecka po porodzie?
Na każdym USG moja dzidzia fika i nie daje się uchwycić do zdjęcia :p Jestem ciekawa czy poza brzuchem też będzie tak ruchliwa ;) Jestem obecnie w 21tc i czuję coraz częściej te pląsy. :)
Moja byla bardzo spokojna w brzuchu. Czesto sie martwilam ze no nie jest aktywna. A ona miala taki swoj system 2 dni aktywna ale bez jakies przesady i 2 dni bardzo minimalna aktywnosc.
I ja sie urodzila to tez byla bardzo spokojnym maluszkiem. Teraz ma 1.5 roku i musze powiedziec ze nadal jest sppkojna chociaz czasami potrafi wybuchac.

Moja córka bardzo aktywna, kopała nogami. Szczególnie na wieczor lubiła się uruchomić. Na USG nigdy nie było jej widać a teraz ma prawie 3 latka i wulkan energii

Cześć :) Mam do was pytanko, czy wasze bobasy były spokojne czy fikały w brzuchu? I czy to wpływało też na zachowanie dziecka po porodzie?
Na każdym USG moja dzidzia fika i nie daje się uchwycić do zdjęcia :p Jestem ciekawa czy poza brzuchem też będzie tak ruchliwa ;) Jestem obecnie w 21tc i czuję coraz częściej te pląsy. :)

Edit.
I dajcie znać jak ze snem Waszych pociech, zastanawiam się, czy moja aktywna w brzuchu córka będzie chciała w ogóle spać 😉
Wszystkie moje dzieciaki dawały mocno popalić w brzuchu.
W moim przypadku nie widzę powiązania zachowania w brzuchu z zachowaniem po porodzie. Każde z trójki dzieci ma swój własny temperament. Najstarsza raczej spokojna i zdystansowana, średnia niebywale ruchliwa i otwarta, a co wyrośnie z najmłodszego, to się jeszcze okaże 🙂

Do góry