reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Prezent z okazji narodzin dziecka

Hej kochane mamusie! Moja koleżanka niedawno urodziła córeczkę i jak tylko sytuacja z tym wirusem się uspokoi to idziemy w odwiedziny :) I w związku z tym mam do was pytanie :) Co kupić jak będę szła w odwiedziny? Pamiętam jak przy pierwszym dziecku mówiła że wszyscy kupują jakieś ciuszki, zabaweczki dla dziecka, że już nie ma gdzie tego podziać, a zapas pieluch miała tak duży że przez kilka miesięcy nie kupowała :D szukam czegoś innego niż zawsze, pomóżcie :rofl:

reklama
Rozwiązanie
Dużo zależy od tego ile chcesz wydać pieniędzy i jak dobrze się znacie. Fajnym pomysłem jest np. personalizowany bodziak, bo pokazuje że włożyłaś wysiłek i wymyśliłaś jakiś motyw do nadrukowania.
Z oryginalnych rzeczy są np. fajne monety pamiątkowe (ze znakiem zodiaku), ale w przypadku srebrnej monety jest to już większy wydatek.
Uniwersalne są karty podarunkowe lub książeczki- jakaś fajna, może związana z tematyką którą lubią rodzice.
Natomiast też uważam że fajnym pomysłem jest kupienie dziecku drobiazgu, a prezentu mamie. Większość ludzi skupia się na dziecku a mama niestety schodzi na dalszy plan.
Może jakaś ramka z tuszem lub gipsem na odbicie rączki czy stopki dzidziusia, jakaś ręcznie robiona zawieszka do smoczka z imieniem bądź tak zwany naszyjnik laktacyjny/do karmienia dla mamy. Z pieluch mały torcik można zrobić, do tego jakiś pluszak, kocyk, gryzak, ładny ręcznik kąpielowy. Łapacz snów nad lozeczko, książeczki kontrastowe na później, mis z projektorem bądź szumiś... Dużo można kupić:)

Może karte podarunkową do sklepu np do h&m czy zara - tam mamusia może kupić coś dla siebie i coś dla dziecka, sama może sobie wybrać. Można też kupić mamie kosmetyki - jakiś megaujędrniający balsam czy superzapachnisty olejek do kąpieli. Może voucher na masaż czy do kosmetyczki?

Hej kochane mamusie! Moja koleżanka niedawno urodziła córeczkę i jak tylko sytuacja z tym wirusem się uspokoi to idziemy w odwiedziny :) I w związku z tym mam do was pytanie :) Co kupić jak będę szła w odwiedziny? Pamiętam jak przy pierwszym dziecku mówiła że wszyscy kupują jakieś ciuszki, zabaweczki dla dziecka, że już nie ma gdzie tego podziać, a zapas pieluch miała tak duży że przez kilka miesięcy nie kupowała :D szukam czegoś innego niż zawsze, pomóżcie :rofl:
Wszytsko zależy od tego ile chcesz wydać.
Ja tylko od jednych znajomych dostałam prezent dla mnie, a nie dla córki - voucher na masaż i bylam przeszczesliwa, że ktoś o mnie pomyślał.
A z przydatnych podarunków dla dziecka to dostała mate edukacyjna, która super sie sprawdzała od 2go miesiąca życia.

Wszytsko zależy od tego ile chcesz wydać.
Ja tylko od jednych znajomych dostałam prezent dla mnie, a nie dla córki - voucher na masaż i bylam przeszczesliwa, że ktoś o mnie pomyślał.
A z przydatnych podarunków dla dziecka to dostała mate edukacyjna, która super sie sprawdzała od 2go miesiąca życia.
Ooo jako przyszła mama tez bardzo cieszyłabym się z takiego masażu dla mnie ❤️Po tylu miesiącach ciąży i po połogu byłoby jak znalazł.

To może lepszym pomysłem będzie prezent dla mamy. Niestety wszyscy zawsze są zaaferowani dzieckiem zapominając o potrzebach kobiety. Skoro maluch ma wszystko, to uważam to za dużo lepszy pomysł.

reklama
Dużo zależy od tego ile chcesz wydać pieniędzy i jak dobrze się znacie. Fajnym pomysłem jest np. personalizowany bodziak, bo pokazuje że włożyłaś wysiłek i wymyśliłaś jakiś motyw do nadrukowania.
Z oryginalnych rzeczy są np. fajne monety pamiątkowe (ze znakiem zodiaku), ale w przypadku srebrnej monety jest to już większy wydatek.
Uniwersalne są karty podarunkowe lub książeczki- jakaś fajna, może związana z tematyką którą lubią rodzice.
Natomiast też uważam że fajnym pomysłem jest kupienie dziecku drobiazgu, a prezentu mamie. Większość ludzi skupia się na dziecku a mama niestety schodzi na dalszy plan.

Rozwiązanie
reklama
Do góry