reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wczesna ciąża a Alpy

Fionka91

Zaciekawiona BB
Cześć,

dzisiaj dowiedziałam ze jestem w ciąży. Od kilku tygodni mam zaplanowany wyjazd w Alpy niskie do Austrii l, miejscowość ossiach (500 mpnm) czy to bezpieczne ? Lekarka mo odrodziła ze łatwo można poronic ale kurczę ja będę tam siedziec grzecznie a partner będzie jeździć na stoku. Co sądzicie ? Tak bardzo chciałam jechac odpocząć ...

reklama
Rozwiązanie
Ja miesiąc przed ślubem dowiedziałam się o ciąży. Sesję zdjęciową miałam mieć w górach naszych.
Lekarz odradził, stwierdził że zbyt wczesna ciąża, a sesja ślubna może poczekać. Stwierdził, że lepiej posiedzieć nad morzem, niż ryzykować.
Tak więc posłuchaj lekarza, nie ma nic cenniejszego jak to co nosisz pod swoim sercem :)
Lekarka odradzała Alpy czy narty?
Ja bym pojechała i odpoczęła ( spacery, basen itp) ale z nart zrezygnowała. Chociaż znam dziewczyny które śmigają z brzuszkiem i wszystko jest ok.
Z tym że na stoku nie jesteśmy sami i nie na wszystko mamy wpływ.

Jeżeli lekarka odradzała narty to zgodzę się z nią. Ale dlaczego miałaby odradzać wyjazd? Przecież ciężarna kobieta nie może zamknąć się w klatce i być tylko w ciąży bo coś może się wydarzyć. Wyjazd i odpoczynek jak najbardziej wskazany. Ja będąc w ciąży jeździłam samchodem po prawie 1000 km.

Chodzi o tą zmianę ciśnienia ale w sumie to nie aż tak wysoko? Samolotem też można niby latać u w sumie wszystkie mamuśki które znam latały ale ja odpuściłam sobie podroze mimo że mnie nosi juz

reklama
Właśnie jedziemy do miejscowości pod Alpami, oczywiście z deski rezygnuje, partner będzie jeździł a ja będę pic herbatkę w restauracji :) właśnie tez mi się wydaje to przesadzone bo rownie dovrze w Krakowie gdzie mieszkam są skoki ciśnień ...

Ja miesiąc przed ślubem dowiedziałam się o ciąży. Sesję zdjęciową miałam mieć w górach naszych.
Lekarz odradził, stwierdził że zbyt wczesna ciąża, a sesja ślubna może poczekać. Stwierdził, że lepiej posiedzieć nad morzem, niż ryzykować.
Tak więc posłuchaj lekarza, nie ma nic cenniejszego jak to co nosisz pod swoim sercem :)

Rozwiązanie
Do góry