reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chlustanie wodą

Mamaona

Fanka BB :)
Pomóżcie. Mała niedługo koczcy pół roku. Od zawsze teoche ulewalo jej się po mleku, ale nie dużo. Od jakiegoś czasu ulewa jej się znacznie częściej nawet godzine/dwie po posiłku, czasem kilka razy. Zdarza się że mlekiem, ale czasami aż chlusnie samą wodą albo śliną, ciężko powiedzieć. Do pediatry idę za tydzień. Czy to może być objaw jakiejś nietolerancji mleka i czy możliwe że wystąpił dopiero w tym wieku? Od urodzenia pije hippa, dieta rozszerzana od miesiąca.

reklama
Rozwiązanie
Właśnie a po czym pojawia się to chlustanie? Po mleku ? U nas alergia na "moje mleko" pojawiła się dopiero po 3-4 miesiącu, też nie od urodzenia ale żeby w 6 dopiero przestała tolerować mleko to dziwne i nie wiem czy możliwe. Może to być też refluks nie koniecznie związany z alergią. Bo nie zmieniałaś jeszcze mleka na 2 ?
Mleka nie zmieniłam od urodzenia, ciągle 1. A chlustanie pojawia się zarówno po jedzeniu jak i 2 3 godz po posiłku, nie ma reguły.
Mamaona nie wiem jak u was ale u nas chlustanie, silne ulewanie było objawem alergii na bmk. Na mm objawiało się już od urodzenia wymiotami po mm a na bmk w moim pokarmie zaczął reagować tak dopiero ok 3 miesiąca.
A to nie pojawiło się w czasie rozszerzania diety ? Może coś ją uczula z tego co zjada. Jak dla mnie to nie jest normalne że w tym wieku się nasiliło bo raczej ulewanie powinno już ustępować więc bym drążyła temat

Mamaona nie wiem jak u was ale u nas chlustanie, silne ulewanie było objawem alergii na bmk. Na mm objawiało się już od urodzenia wymiotami po mm a na bmk w moim pokarmie zaczął reagować tak dopiero ok 3 miesiąca.
A to nie pojawiło się w czasie rozszerzania diety ? Może coś ją uczula z tego co zjada. Jak dla mnie to nie jest normalne że w tym wieku się nasiliło bo raczej ulewanie powinno już ustępować więc bym drążyła temat
Wiem wiem, we wtorek mam pediatre ale staram się też sama znaleźć jakieś odpowiedzi. Obiadkami nie wymiotuję, jeśli alergia to na mleko albo może na gluten? Innych pomysłów nie mam

Właśnie a po czym pojawia się to chlustanie? Po mleku ? U nas alergia na "moje mleko" pojawiła się dopiero po 3-4 miesiącu, też nie od urodzenia ale żeby w 6 dopiero przestała tolerować mleko to dziwne i nie wiem czy możliwe. Może to być też refluks nie koniecznie związany z alergią. Bo nie zmieniałaś jeszcze mleka na 2 ?

Mleka nie zmieniłam od urodzenia, ciągle 1. A chlustanie pojawia się zarówno po jedzeniu jak i 2 3 godz po posiłku, nie ma reguły.

Rozwiązanie
reklama
reklama
Do góry