Pomóżcie. Mała niedługo koczcy pół roku. Od zawsze teoche ulewalo jej się po mleku, ale nie dużo. Od jakiegoś czasu ulewa jej się znacznie częściej nawet godzine/dwie po posiłku, czasem kilka razy. Zdarza się że mlekiem, ale czasami aż chlusnie samą wodą albo śliną, ciężko powiedzieć. Do pediatry idę za tydzień. Czy to może być objaw jakiejś nietolerancji mleka i czy możliwe że wystąpił dopiero w tym wieku? Od urodzenia pije hippa, dieta rozszerzana od miesiąca.
reklama
Rozwiązanie
Mleka nie zmieniłam od urodzenia, ciągle 1. A chlustanie pojawia się zarówno po jedzeniu jak i 2 3 godz po posiłku, nie ma reguły.Właśnie a po czym pojawia się to chlustanie? Po mleku ? U nas alergia na "moje mleko" pojawiła się dopiero po 3-4 miesiącu, też nie od urodzenia ale żeby w 6 dopiero przestała tolerować mleko to dziwne i nie wiem czy możliwe. Może to być też refluks nie koniecznie związany z alergią. Bo nie zmieniałaś jeszcze mleka na 2 ?
Nie dolega zupelnie nic. Na brzuchu spędza sporo czasu ale nie kładę jej po jedzeniu..A jak z przemieszczaniem? Pelza, gniecie brzuszek? A może jakaś infekcja, coś dziecku poza tym dolega?
mamaelaela
Fanka BB :)
Mamaona nie wiem jak u was ale u nas chlustanie, silne ulewanie było objawem alergii na bmk. Na mm objawiało się już od urodzenia wymiotami po mm a na bmk w moim pokarmie zaczął reagować tak dopiero ok 3 miesiąca.
A to nie pojawiło się w czasie rozszerzania diety ? Może coś ją uczula z tego co zjada. Jak dla mnie to nie jest normalne że w tym wieku się nasiliło bo raczej ulewanie powinno już ustępować więc bym drążyła temat
A to nie pojawiło się w czasie rozszerzania diety ? Może coś ją uczula z tego co zjada. Jak dla mnie to nie jest normalne że w tym wieku się nasiliło bo raczej ulewanie powinno już ustępować więc bym drążyła temat
Wiem wiem, we wtorek mam pediatre ale staram się też sama znaleźć jakieś odpowiedzi. Obiadkami nie wymiotuję, jeśli alergia to na mleko albo może na gluten? Innych pomysłów nie mamMamaona nie wiem jak u was ale u nas chlustanie, silne ulewanie było objawem alergii na bmk. Na mm objawiało się już od urodzenia wymiotami po mm a na bmk w moim pokarmie zaczął reagować tak dopiero ok 3 miesiąca.
mamaelaela
Właśnie a po czym pojawia się to chlustanie? Po mleku ? U nas alergia na "moje mleko" pojawiła się dopiero po 3-4 miesiącu, też nie od urodzenia ale żeby w 6 dopiero przestała tolerować mleko to dziwne i nie wiem czy możliwe. Może to być też refluks nie koniecznie związany z alergią. Bo nie zmieniałaś jeszcze mleka na 2 ?
Mleka nie zmieniłam od urodzenia, ciągle 1. A chlustanie pojawia się zarówno po jedzeniu jak i 2 3 godz po posiłku, nie ma reguły.Właśnie a po czym pojawia się to chlustanie? Po mleku ? U nas alergia na "moje mleko" pojawiła się dopiero po 3-4 miesiącu, też nie od urodzenia ale żeby w 6 dopiero przestała tolerować mleko to dziwne i nie wiem czy możliwe. Może to być też refluks nie koniecznie związany z alergią. Bo nie zmieniałaś jeszcze mleka na 2 ?
Gosia903488
reklama
Wyszło tak że przeszło po 6mc więc chyba taka uroda. W tej chwili nie ma żadnych problemów, alergii, je wszystko aż miło@Mamaona i jak to u Was w końcu było?
reklama
Gosia903488
Brzmi optymistycznieWyszło tak że przeszło po 6mc więc chyba taka uroda. W tej chwili nie ma żadnych problemów, alergii, je wszystko aż miło![]()

Podziel się: