reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

sonka- 3 mam kciuki aby szybko poszlo!!!
A jeszcze ostatnio pisala ze zazdrosci dziewczynom,bo tez juz by swoje tulila,wiec Olcia uwazaj :-D
Ja czytam wszystko co znajde pod reka, mamy i taty biblioteczka juz przeczytana.:tak:Oczywiscie tylko te lekkie i przyjemne ksiazki, bo moj tata uwielbia ksiazki biograficzne i polityczne.
Zawsze u nas sporo ksiazek w domu bylo, no i tata nauczyl nas ze ksiazki trzeba szanowac. Ksiazki,a nawet gazety nie mozna zniszczyc(wiec jak widze jak moj m czyta gazete i ja tarmosi to mnie krew zalewa).Dobrze ze ostatnio regal kupilam, bo juz wiem ze wnuczce bedzie kupowal tone ksiazek(widze ile ich nakupil pierwszej wnusi,wlacznie z pieknym wydaniem atlasu swiata- mala ma 17 miesiecy:-Dstwierdzil ze jak sie mapy pozmieniaja to bedzie miala pamiatke jak bylo).
Mi z m zachcialo sie testowac czujnosc mojej mamy, wieczorem m do niej zadzwonil, to sie siostra smiala ze mamie prawie tel wypadl z reki jak zobaczyla ze moj m dzwoni,a nie ja:-D

reklama
dagrab- może by mi się właśnie udało wstrzelić w 25 stycznia :-D hehe a tak poważnie, to idę do tej wanny, bo momenatmi mnie tak łapie, że masakra :-( jak wyskoczę z wanienki to napiszę

ja wczoraj babcię przeraziłam że już rodzę bo dzwoniła do mnie i nie odbierałam bo miałam telefon na drugiej linii:D

Olcia trzymaj się się, może po kąpieli przejdzie, a jak nie to będziemy trzymać kciuki bo teraz raczej już Cię nie odeślą z powrotem:D

Olcia- Moja najlepsza przyjaciolka ma tez urodzinki 25 stycznia :-)
A ja znowu czuje taki ucisk w brzuchu jak na @.Bo tego bolem nazwac nie moge, ale to takie uczucie jak zawsze mialam przed jej pojawieniem sie.Mowicie ze to jeden z objawow zblizajacego sie porodu??
Kurcze wiecie czym sie ostatnio zestresowalam?nie ze w torbie czegos nie mam spakowanego,nie ze zacznie sie wtedy jak m bedzie w pracy, tylko ze do szpitala pojade z nieumytymi wlosami!!!:-D wiec teraz jak glupia na okraglo je myje.
Siwa- o to wlasnie chodzilo, troche emocji im sie przyda:-) zreszta moze wykracze sobie.Mama zreszta sama pewnie sie modli o porod w tym tyg(bo 30 jedzie mi na miesiac).Jak moja siostra miala termin to tez akurat na wyjazd mojej mamy, a tutaj niespodzianka.Mama przyjechala w niedziele, a siostra urodzila w poniedzialek o 4 tyg za wczesnie.

Zapomnialam
Olcia- z tego co pamietam ty termin z OM masz wczesniejszy prawda?

Siwa- Moja siostra urodzila w 36 tyg1dniu ciazy, nic nie miala w domu zrobione, na szybko moja mama do niej jechala 80 km zeby ciuszki i tetrowe pieluchy poprac i poprasowac, dobrze ze sierpien byl, choc i tak czesc ciuszkow do szpitala trafila wilgotna.
Dlatego ja juz dawno przygotowana.

dagrab- właśnie mam późniejszy wg OM... Ja się sugeruję tym wg usg, bo jakoś mi ten Juniorek za duży się wydaje :-)
Wyskoczyłam z wanienki, wprawdzie nie boli, ale się stawia dalej bardzo... Zobaczymy, jak nocka minie :-) W ogóle, to wczoraj wypiłam prawie 3 butelki takie 1,5l wody. Dzisiaj 2... Suszy mnie strasznie, a później się dziwić, że biegam do kibelka co 5min :-D

reklama
renatka mi to badanie na paciorka robiła gin przy wizycie, chodzę prywatnie (przychodnia babka medica przy Arkadii). Zapłaciłam za to 35 zł.

madai tak jak wcześniej pisałam - ser pleśniowy tak o ile z mleka pasteryzowanego :tak: trzeba czytać skład :) z Moim w ciązy zaczęliśmy czytać etykietki serków, ale i tak kupowaliśmy te z pasteryzowanego mleka (przypadkiem :p) Chłop wymyślił, że okleimy w pokoju szafki dziecięcą tapetą - zielona w owieczki. Mamy jeden pokój w służbowym lokum i zbieraninę różnych mebli, więc to jego sposób na jakieś ujednolicenie :sorry2: zobaczymy co z tego wyjdzie...

sonka trzymam kciuki! powodzenia kochana :tak:

Ja spałam dziś tylko ok 5,5 godz :baffled: więc jak wstałam przed 8, to swierdziłam, że i tak nie zasnę już, bo za jasno... To włączyłam żelazko, poprasowałam jakieś ręczniki, parę bluzek, koszulę, szlafrok, trochę ciuchów małego. Więc choć trochę jestem do przodu, jutro tez pewnie rano poprasuję, bo jakaś mniej zmęczona jestem niż wieczorem. Bo teraz niby bym mogła, ale mi się nie chce:-p Dziś pojechaliśmy na obiad do mojej mamy, więc gotować nie musiałam :cool2: Zszokował mnie mój ojciec... rozmawiał ze mną... to już 3 razy od świąt... Mój chłop tez był w szoku... :szok:

Do góry