reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18

Znachorka

Na 3 zdrowaśki do pieca
Miasto
Opole
Wiele z nas zostanie mamą po raz pierwszy . W tym np. ja . Z całą pewnoscią bardziej doświadczone forumowiczki będą znały odpowiedzi na niektóre z nurtujących nas pytań .
Ja dajmy na to , zastanawiam sie czy to normalne że mdłości odczuwałam niecałe 2 tygodnie , (od 6 do 8 tc.) a teraz nic ! Cisza jak makiem zasiał ...:confused:

reklama
Tak...z mdłościami jest różnie...
Ja w ciąży z Filipem miałam od 6-11,12 tygodnia.... nie wymiotowałam ani razu ale niedobrze mi było cały dzień :baffled:

W tej ciąży mam dni kiedy czuje mdłości...i sa dni bez mdłości...
Mam nadzieję ze nie dopadną mnie jakieś ostre wymioty za jakiś czas...:szok:

Aaa...i słyszałam że mdłości można mieć nawet pod koniec ciąży...czy w innym jej okresie...nie muszą być poranne...mogą występować o różnych porach dnia...
Więc jest to całkiem róznie z nimi:tak:
Spokojnie...

Co do mdłosci to u kazdej z nas wystepuja one inaczej ja mialam je tylko przy pierwszym dzieckui tez tylko przez dwa tygodnie no a od 3 miesiaca strasznie mi sie spac popoludniami chcialo przy drugim dziecku nie mialam ani mdlosci ani nie bylam ospala takze co ciaza to inne przezycia pozdrawiam
i nie martw sie napewno wiekszosc doledliwosci jest calkiem naturalna
pozdrawiam
gratuluje ogonka

Znachorka kochana Ty się zbliżasz wielkimi krokami do progu magicznych 12 tygodni - najgorsze w całej ciąży. Teraz już będziesz rzadko czuła "pierwsze symptomy ciąży :-) :tak:

witam Mnie zaczynają męczyć mdłości i raz zdarzyło się be Strasznie sie boje powielania tego samopoczucia Nie mam wtedy siły na nic A jak wy znosicie to Moze macie na to jakis sposób Proszę o propozycję:-)

u nas zacięta burza mózgów, dla chłopca padły: Kacper, Oskar lub Bartek, a dla dziewczynki Lenka lub Amelka
Ale jeszcze zobaczymy - co tydzień to inny pomysł

reklama
Dziękuję za odp :) moja mama np jak była ze mna w ciąży wymiotowała od poczatku do końca ... 8 miesięcy !!!
Teraz w koncu udaje mi sie normalnie jeśc ! przez te dwa tygodnie schudłam 5 kg ... i nic nie mogłam wypić , bo to od razu powodowało żyganko . Cieszę się że wszystko jest na dobrej drodze . :tak:

Do góry